Mit kell csinálnia annak, aki a rossz irányba hajt fel autópályán?
Mi lenne olyan esetben a teendő?
Gyorsan megfordulni?
Talán amit én csinálnék, hogy egyből a leállósávba betérnék, és ott hajtanék tovább, amíg valami parkolóstzerűséghez érek. Ott talán meglehetne valahogy fordulni.
Ehhez hasonló......
Munkahelyi szituációs tréningen megkérdezte a pszichológus: mit tenne ha be kellene mennie dolgozni, de előtte drogot fogyasztott?
Azt válaszoltam: nem életszerű szituáció, mert nem fogyasztok drogokat.
Okos doktornéni véleménye:
alkalmatlan vagyok a váratlan szituációk kezelésére.
Csak azért írtam le, mert a két eset hasonló.
Véleményem szerint megfelelő odafigyeléssel, nincs olyan, hogy jaj véletlenül az autópálya lehajtó ágán mentem föl.
Jó (lenne) a #15 elmélete, csakhogy:
-aki képes a rengeteg útbaigazító táblát figyelmen kívűl hagyni,
-akinek nem tűnik föl, a záróvonal, kötelező haladási irány, szembe forgalom.... stb. -pedig ezek mind láthatóak- szóval az ilyen vezetőkről nehéz elképzelni, hogy félreálljon, rendőrt hívjon, és elismerje, hogy balfék volt.
SOHA NE FORDULJ MEG hatósági segítség nélkül! Eszedbe se jusson!!
Állj félre a leállósávon, vedd fel a láthatósági mellényt, lehetőleg minden utasod is tegye ezt és gyorsan menjetek a szalagkorlát mögé! Onnan pedig hívd fel az autópálya kezelőjét vagy a 112-t.
Nagyon jó, amit #17 tanácsol, de próbáld inkább megelőzni a bajt:
SOHA NE HAJTS FÖL FORGALOMMAL SZEMBEN AZ AUTÓPÁLYÁRA! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!