Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit kell csinálnia annak, aki...

Mit kell csinálnia annak, aki a rossz irányba hajt fel autópályán?

Figyelt kérdés

Mi lenne olyan esetben a teendő?

Gyorsan megfordulni?

Talán amit én csinálnék, hogy egyből a leállósávba betérnék, és ott hajtanék tovább, amíg valami parkolóstzerűséghez érek. Ott talán meglehetne valahogy fordulni.

2022. aug. 1. 06:26
1 2
 11/19 NTBS ***** válasza:
88%
Leállósáv, segítség hívása.
2022. aug. 1. 12:26
 12/19 anonim ***** válasza:
48%
Hát kocsit itt hagyni a leállósávban, a kiérkező rendőröknek önként leadni a jogsidat, a kocsit meg trélereztesd el olyanhoz, aki tud vezetni.
2022. aug. 1. 13:49
 13/19 anonim ***** válasza:
87%

Ehhez hasonló......

Munkahelyi szituációs tréningen megkérdezte a pszichológus: mit tenne ha be kellene mennie dolgozni, de előtte drogot fogyasztott?

Azt válaszoltam: nem életszerű szituáció, mert nem fogyasztok drogokat.

Okos doktornéni véleménye:

alkalmatlan vagyok a váratlan szituációk kezelésére.

Csak azért írtam le, mert a két eset hasonló.

Véleményem szerint megfelelő odafigyeléssel, nincs olyan, hogy jaj véletlenül az autópálya lehajtó ágán mentem föl.

2022. aug. 1. 14:01
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Az van az egészben, hogy a többség tudja hogy jó lenne leállni a leállósávban, segitséget hivni stb. csak rettegnek a felelőségre vonástól és a büntitől, igy nagy kockázatot vállalnak azzal hogy tovább haladnak, aztán majd csak lesz valahogy, vagy bezavar a kaszás...
2022. aug. 1. 23:21
 15/19 anonim ***** válasza:
82%
Félreállni, autót elszállíttatni, végül a jogsit leadni. Nem lehet csak úgy véletlenül felhajtani, ugyanis ellentétes irányban, mert vannak behajtani és bekanyarodni tilos táblák előtte amik figyelmeztetnek. Aki nem tudja vagy figyelmen kívül hagyja a táblákat, az menjen gyalog vagy busszal!
2022. aug. 2. 06:22
 16/19 anonim ***** válasza:
46%

Jó (lenne) a #15 elmélete, csakhogy:

-aki képes a rengeteg útbaigazító táblát figyelmen kívűl hagyni,

-akinek nem tűnik föl, a záróvonal, kötelező haladási irány, szembe forgalom.... stb. -pedig ezek mind láthatóak- szóval az ilyen vezetőkről nehéz elképzelni, hogy félreálljon, rendőrt hívjon, és elismerje, hogy balfék volt.

2022. aug. 2. 14:18
 17/19 anonim ***** válasza:
44%

SOHA NE FORDULJ MEG hatósági segítség nélkül! Eszedbe se jusson!!

Állj félre a leállósávon, vedd fel a láthatósági mellényt, lehetőleg minden utasod is tegye ezt és gyorsan menjetek a szalagkorlát mögé! Onnan pedig hívd fel az autópálya kezelőjét vagy a 112-t.

2022. aug. 2. 14:38
 18/19 anonim ***** válasza:

Nagyon jó, amit #17 tanácsol, de próbáld inkább megelőzni a bajt:

SOHA NE HAJTS FÖL FORGALOMMAL SZEMBEN AZ AUTÓPÁLYÁRA! :)

2022. aug. 3. 12:16
 19/19 anonim ***** válasza:
17: Ezt eddig még senki sem tette meg és nem is fogja, mert pánikba esnek a felelőség vonástól és inkább tovább hajt ahol le tud majd hajtani, persze ha szerencséje van...
2022. aug. 3. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!