Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyien vezethetnek, akik...

Mennyien vezethetnek, akik sosem jártak tanfolyamra, talán még KRESZ-könyvbe sem lapoztak bele?

Figyelt kérdés
Én nem vezetek, csak kíváncsi vagyok.
2022. júl. 24. 18:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Túl sokan.
2022. júl. 24. 19:19
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Lakatos, Rézműves, Kolompár nevű emberek valszeg vannak így jópáran
2022. júl. 24. 21:21
 3/14 anonim ***** válasza:
88%
Elég megnézni a híreket. Az a baj, hogy zéró visszatartó erő van.
2022. júl. 24. 21:24
 4/14 anonim ***** válasza:
79%

Nekem például érdekesek:

Csepeli kisebbségi balesetező. Busznak ütközött nagy sebességgel, mellette ülő csaj meghalt. Kiderült, hogy a srác ugyanaz, aki előtte 1 hónappal rendőrök elől menekült végig ralizva a városon, mert alkohol és drog befolyása alatt volt, jogsiját meg már bevonták (vagy sosem volt neki).

Egyáltalán ha valaki részegen, jogsi nélkül rendőrök elől menekül, az mit keres szabadlábon?

Vagy másik mostanában felkapott hír. Szintén rendőrök elől bedrogozva, ittasan menekülő versenyző aki ráadásul öngyilkossággal fenyegetőzve lógott a korláton.

Az ember azt várná, hogy minimum börtönt kap, vagy kényszer gyógykezelést mivel egy nem beszámítható őrült.

Erre mi történik? Rá egy hónapra cserbenhagyásos balesetet okoz. Egymás után kettőt, szintén bedrogozva, ittasan, jogsi nélkül.

Valami nagyon el van cseszve nálunk.

2022. júl. 24. 21:38
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok jogász, de szerintem ilyenért nem szoktak börtönbüntetést kiszabni, különben lehetne építeni még 10 börtönt, és sokat nem is érnének vele.
2022. júl. 24. 22:19
 6/14 anonim ***** válasza:
80%

Vannak így egy jó páran.

Inkább abba gondolj bele, hogy hányan lehetnek akik ugyebár nagyrészt ismerik a KRESZ-t, csak leszarják.

Segítek. Annyian ahányan jogsival rendelkeznek. Nincs olyan ember aki legalább egyszer tudatosan ne szegett volna meg egyetlen darab KRESZ szabálypontot sem.

2022. júl. 25. 00:00
 7/14 A kérdező kommentje:
#6 Erről hány embert kérdeztél meg? Mert szerintem csak magad mentegeted. Vannak ugyan "megszeghető" szabályok, körülményektől függően, de sokan, talán a legtöbben szerintem épp ellenkezőleg, igyekeznek betartani őket. Valaki valahol azt írta, hogy éjszaka kihalt helyen is megáll, és vár a piros lámpánál. Ez mondjuk szélsőséges eset, de a legtöbb szabályt szerintem be lehet, és be kéne tartani, így is naponta sérülnek/halnak meg emberek felelőtlen vezetők miatt, de minimum kocsik törnek.
2022. júl. 25. 07:13
 8/14 anonim ***** válasza:

"Mert szerintem csak magad mentegeted."

Mi ebben a mentegetés? Egy tényt írt le.

"Vannak ugyan "megszeghető" szabályok, körülményektől függően, de sokan, talán a legtöbben szerintem épp ellenkezőleg, igyekeznek betartani őket."

Nem, nincsenek megszeghető szabályok. Az összes szabályt be kellene tartani. Ha be lennének tartva akkor gyakorlatilag teljesen minimálisra csökkenne súlyos és halálos balesetek száma.

2022. júl. 25. 08:51
 9/14 A kérdező kommentje:
#8 Igazad van, de úgy értettem, hogy amiket bizonyos esetekben talán el lehet nézni. Nem tudok erre példát, de elismerem, nem volt igazam. Én gyalogosként és biciklisként is igyekszem ezeket betartani. Az pl. alap, hogy piroson nem megyek át, kivéve amikor pl. sín melletti ritkán használt keskeny útra tesznek gyalogátkelőt, de itt sem könnyen szegek szabályt.
2022. júl. 25. 09:23
 10/14 A kérdező kommentje:
Amúgy arra céloztam mint mentegetés, hogy "Nincs olyan ember aki legalább egyszer tudatosan ne szegett volna meg egyetlen darab KRESZ szabálypontot sem". Ez nem tény.
2022. júl. 25. 09:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!