Milyen dolog az ha egy totál egyenes úton egy biciklis belemegy hátulról egy gyalogosba?
Én egyszer szemből mentem neki a gyalogosnak.
Vagyishát nem is tudom mi a jobb megfogalmazás, lehet inkább ő jött én nekem.
Annyi volt a lényeg, hogy a járdán tekertem (bevallom hibáztam mert gyorsabban tekertem 5km/hnál, szóval én fixen hibás voltam benne) és láttam, hogy jön szembe egy öregasszony. Én már jóval előre szorosan a járda szélére húzódtam, az öregasszony viszont fel sem nézett, hanem lefelé sütött szemekkel jött felém és egyre inkább szélre sodródott aminek az lett a következménye, hogy a kormányommal telibe ütöttem a karját.
Egyszerűen azt gondoltam, hogy lát és nem jön elém. Napszemüveget viselt és lefelé bámult de nem hinném, hogy látássérült volt mert bot nem volt a kezében.
Aztán hát erre nem vagyok büszke de nem álltam meg megkérdezni minden rendben e vele. Akkor még fiatal voltam én is nagyon, illetve semmilyen felkiáltást nem hallottam tőle szóval úgy gondoltam nem volt erős az ütközés és hátranézés nélkül tekertem tovább.
A gyalogosnak az út menetirány szerinti baloldalán kell haladni, a biciklisnek pedig a jobbon. Így nem ütheti el a biciklis a gyalogost hátulról, ha mindenki a helyén halad.
Amúgy meg a gyalogosok sajnos hajlamosak körülnézés nélkül ugrálni az úton sajnos, gyalogos mellett mindig úgy megyek, hogy mindkét féken rajta van a kezem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!