Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Milyen dolog az ha egy totál...

Milyen dolog az ha egy totál egyenes úton egy biciklis belemegy hátulról egy gyalogosba?

Figyelt kérdés
Nem látja hogy ott van valaki előtte akit ki kéne kerülni?
2022. júl. 11. 15:17
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
65%

Én egyszer szemből mentem neki a gyalogosnak.

Vagyishát nem is tudom mi a jobb megfogalmazás, lehet inkább ő jött én nekem.

Annyi volt a lényeg, hogy a járdán tekertem (bevallom hibáztam mert gyorsabban tekertem 5km/hnál, szóval én fixen hibás voltam benne) és láttam, hogy jön szembe egy öregasszony. Én már jóval előre szorosan a járda szélére húzódtam, az öregasszony viszont fel sem nézett, hanem lefelé sütött szemekkel jött felém és egyre inkább szélre sodródott aminek az lett a következménye, hogy a kormányommal telibe ütöttem a karját.

Egyszerűen azt gondoltam, hogy lát és nem jön elém. Napszemüveget viselt és lefelé bámult de nem hinném, hogy látássérült volt mert bot nem volt a kezében.

Aztán hát erre nem vagyok büszke de nem álltam meg megkérdezni minden rendben e vele. Akkor még fiatal voltam én is nagyon, illetve semmilyen felkiáltást nem hallottam tőle szóval úgy gondoltam nem volt erős az ütközés és hátranézés nélkül tekertem tovább.

2022. júl. 12. 08:46
 22/22 anonim ***** válasza:
53%

A gyalogosnak az út menetirány szerinti baloldalán kell haladni, a biciklisnek pedig a jobbon. Így nem ütheti el a biciklis a gyalogost hátulról, ha mindenki a helyén halad.

Amúgy meg a gyalogosok sajnos hajlamosak körülnézés nélkül ugrálni az úton sajnos, gyalogos mellett mindig úgy megyek, hogy mindkét féken rajta van a kezem

2022. júl. 13. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!