Ha megváltoztatom a gondolkodásomat megváltozik az életem?
Nyilván ez nem ilyen egyszerü.
De minden fejben döl el!
Akarni kell és tenni érte.Sok dolgot fell kell áldozni.
Mit gondoltok? Csak igy lehet a változást meghozni. Elöbb belül kell a dolgokat helyre rakni?!
Köszönöm!
Igen.
De, ilyen egyszerű. A hozzáállás megváltoztatása a nehéz, mert nem szeretjük a változásokat.
Most csak 1 egyszerű példát mondok.
Negatív hozzáállás: Francba, szakadó esőben kellett bicikliznem, szarrá áztam!:(
Pozitív hozzáállás: De jó, van biciklim, és LÁBAIM! amivel hajtom a pedálokat. És a nyári esőben fel is frissültem!Ez igazán remek nap volt!:)
Minden ugyanaz volt, a biciklizés, az eső, az elázás. Csak a gondolkodás volt teljesen más, és mekkora a különbség!!!
A gondolkodásmódodat nem tudod megváltoztatni. Szerintem a téged ért dolgok alakítják ki.
Most hiába mondod azt, hogy "Mostantól minden vizsgához úgy fogok hozzá állni, hogy sikerülni fog" ... ettől nem változik semmi. Csak lesz benned egy kudarc érzet, hogy nem sikerült megváltoztatnod a hozzáállásod.
Én kisebb koromban minden vizsgától féltem és rettenetesen teljesítettem. Majd hírtelen elkezdtem tanulni és megváltozott a hozzáállásom. Hírtelen pozítív volt a vizsga számomra, mert hasznosítani tudtam mindent amit tanultam és kaptam egy jó jegyet.
Később amikor kevésbé készültem ugyan úgy megvolt a magabiztosságom és hasonlóan jól sikerültek a dolgozataim. Még akkor is ha szinte semmit sem tanultam, mert jól éreztem magamat a vizsgakörnyezetben és színtisztán tudtam gondolkodni... ellentétben rengeteg emberrel akik izgultak és idegesen kapkodtak.
Bennem meg van az az alap gondolat, hogy "Bármi sikerülhet", de ezt sem motivációs trénerek órákon át hallgatása vagy saját indítatásom hoztam, hanem az engem ért pozítív dologot.
Amikor 30kgot fogytam, amikor 16 évesen leraktam a C1 angolt, majd C2t, amikor külföldre kijutottam egyetemre, amikor 45ösre megnöveztettem a karomat..
A gondolkodásmódodat nem tudod megváltoztatni, csak a környezeted tudja és a téged ért hatások. Viszont a cselekedeteiddel mindezt eltudod érni...
Szerintem pont fordítva van. Előbb kell cselekedned és majd utána jön meg a gondolkodásmód.
Az lehet, hogy most betudod magyarázni magadnak, hogy "Minden lehetséges", de amikor majd egy ezer oldalas "Modern Fizika" könyv előtt ülsz (csak példa) bebújsz a sarokba és elkezdesz sírni.
Előbb a munka, majd pozitív megerősítések, hogy "Húú ezt tényleg meg lehet csinálni, meg azt is... " és majd utána a gondolkodásmód.
Ez bullshit. Adhatom én vigyorogva a krumplit meg a nagyüccsit a mekiben, attól még gyűlölni fogom a munkám, a munkatársaim, a vendégeket, és az életem, csak elfojtom. Az elfojtott dolgok pedig előbb utóbb utat fognak törni maguknak.
Úgy lehet ezen változtatni, ha tanulok, keresek egy normális munkát, és felmondok a mekiben. Ehhez azonban nem kell megváltoztatnom a gondolkodásomon semmit. A körülményeimen kell változtatnom.
A gondolkodás megváltoztatása nem arról szól, hogy mindenre vigyorog az ember, te jó ég...
Ha van egy jó hozzáállásod, egy jó GONDOLKODÁSMÓDOD, miszerint inkább tanulsz, hogy ne légy mekis, azzal, mint az egyik válaszadó is leírta (csak épp a lényeget nem látta meg) könnyebben elérheted a célodat, hogy jobb körülményket teremts.
A másik válaszadó, aki sikeres lett, mert sokat tanult... nos ő eldöntötte, változtatott a GONDOKKODÁSMÓDJÁN, hogy inkább tanul, megtanulta a vizsgákat is élvezni. Egy döntés által lettek jobbak a körülményei.
A gondolkodásmódot igenis meg lehet változtatni. Olykor az ember átél egy hirtelen "aha" élményt, és meglátja, hogy mi alakítjuk a világot. Nyilván fordítva is igaz - a világ is hat rád.
De ahogy egy másik válaszadó is írta - ugyanazon élményt teljesen másképp is átélhetsz, ha másképp tekintesz rá. Tulajdonképpen egyazon élmény, két külön emlék :)
Jaja,próbálni kell megtalálni mindenben a szépet.. Pár példa:
1. Tegnap szakadt az eső, totál eláztam.. Panaszkodhattam volna, hogy jaj eláztam,csurom víz vagyok,stb.. De helyette inkább eszembe jutott hogy dög melegem volt egész nap előtte, a sírás kerülgetett,és végre hűvös van es csurom víz vagyok.
2. A munkahelyemen vannak eléggé kétszínű emberek.. Zavarhatna ez,de hálát adok az égnek,hogy legalább nem ordibalnak velem,szekalnak,stb.
3. Eléggé magányos vagyok sokszor itthon egyedül,de aztán mindig eszembe jut,hogy sok embernek nincs hol laknia,az utcán egy padon alszik,nincs mit ennie,stb.. Nekem pedig van és hálásnak kell lennem. Ha az élet apró őrömeinek örülsz,sok minden megváltozhat az életedben. :)23L
6. Nagyon tetszik! Teljesen egyetértek veled.
Mindenek elött egy döntés áll!
7. Ez a válasz is nagyon jó!
Le a kalappal hölgyem.
A felfogásod,gondolkodásod,pozitiv világnézeted példaértékü.
8. Te nem ugy értelmezed a válaszokat,ahogyan én. Ezzel nincs is semmi baj,hiszem hálisten nem vagyunk egyformák.
Az nem rossz tulajdonság,ha az ember már az egészen kis dolgokban is megtalálja az örömet.
Hiszem szerintem ez vezet elöre! Ha nincs semmilyen örömforrás az életben,akkor az nagyon csunya dolgokhoz vezethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!