Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki bringázott már első rendű...

Ki bringázott már első rendű főútjaink egyikén?

Figyelt kérdés

Én tegnap muszájból kb.4 km-t ha mentem, de ez alatt minden 2.-3.-autós a sávjából akkor nem ment át 80-90-nél a szemköztibe amikor senki sem jött..

Ja és mielőtt egy okos azt írná ott nem lehet, az lapozza át a jogszabályokat.

Az érdekelne ti mit tapasztaltatok?

2022. júl. 4. 16:47
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
31%

#19!

Hogy mi a probléma? Ha jönnek szemből, akkor ennek nem tudok eleget tenni. De amúgy nem is akarok, akkor kikerüllek 2 cm-re, ha ilyen hülye vagy, hogy ott tekerj, ezért biztos nem fogok lassítani.

Másrészt ha te nem érzed problémának, hogy behajtasz oda, ahová neked tilos, akkor én is mehetek a kerékpársávon autóval, nem? Vagy benned ez felháborodást okoz?

2022. júl. 7. 06:39
 22/25 anonim ***** válasza:
23%

1) A primitív észjárásod alapján mindenféle jogkövetkezmény nélkül meg lehet gyilkolni a buszon jegy nélkül utazó személyt. Hiszen semmi keresnivalója nincs ott, tehát nincs is ott az illető.

Nem, ez nem így működik. Hiába szeg más szabályt, neked kutya kötelességed megtartani a rád vonatkozó előírásokat.

Amennyiben szabályszegést észlelsz, jelented az illetékes hatóságnak, akik megteszik a szükséges intézkedéseket. Vagy nem. Ahogy megtetted a jelzést, onnantól kezdve ez nem a te dolgod. Az önkéntes rendőrködésnek nincs helye az utakon.

2) "Ha jönnek szemből, akkor ennek nem tudok eleget tenni. De amúgy nem is akarok, akkor kikerüllek 2 cm-re"

Tekintettel arra, hogy ez a közlekedési szituáció nem csupán olyan útvonalakon fordulhat elő, ahonnan a kerékpárosok ki vannak tiltva, adok egy kis gyorstalpalót a szabályos előzés mibenlétéről.

Ha nem tudsz a kerékpárostól megfelelő oldaltávolságot tartani előzés során, akkor a következő a teendő:

beállsz a kerékpáros mögé, és megvárod, amíg a szemben lévő sávban fennálló forgalmi helyzet lehetővé teszi, hogy biztonságos módon, a szabályokat betartva előzd meg a kerékpárost. Ha ez öt perc, akkor öt perc. A többi közlekedő élete és testi épsége többet ér, minthogy pár perccel hamarabb állj neki a száraz kenyérből, parizerből és Kőbányaiból álló vacsorádnak odahaza.

3) Mind a mentalitásod, mind a szabályismeteteid hiányos volta alapján sikerült bizonyítanod, hogy semmi keresnivalód nincs az utakon.

Éppen ezért valamennyi közlekedő nevében megkérlek: takarodj az utakról!

Egy ilyen mentálisan beteg, közveszélyes embernek nem szabad semmilyen járművel részt vennie a forgalomban; sőt, bár nyilván jogilag lehetetlen, én gyalogosan közlekedni is legfeljebb akkor engednélek, ha közben nincs semmilyen keresztező út.

Ha magad nem tartasz önmérsékletet, előbb utóbb a rendőr fog: remélhetőleg erre nem más élete árán fog sor kerülni.

2022. júl. 7. 08:51
 23/25 anonim ***** válasza:
32%

#20 Tehát te vagy az, aki elítéli a főúton teljesen szabályosan közlekedő kerékpárosokat, de én képviselem a magyar színvonalat 😂 Jó isten, gyere le...

Az oroszt, mint melléknevet kis kezdőbetűvel írjuk egyébként, de ezt majd általános iskola ötödik osztályában részletesebben kifejti neked a tanító néni.

2022. júl. 7. 08:54
 24/25 anonim ***** válasza:
68%

Értem, csak az autósoknak kell minden szabályt maradéktalanul betartani, a kerékpárosoknak nem. És csodálkoztok, hogy mindenki letúrna az útról titeket, ha tehetné.

Édes vagy, hogy kitiltanál az utakról, de csak téged tudlak idézni, "Amennyiben szabályszegést észlelsz, jelented az illetékes hatóságnak, akik megteszik a szükséges intézkedéseket. Vagy nem."

Egyébként az indulatokat félretéve, nem szoktam centizni, mert némelyikőtök úgy megy, mint az ökörhugyozás. Viszont mindig szoktam dudálni, ha tiltott helyen tekertek (vagy nem a kerékpárúton). Tisztában vagyok vele, hogy semmit nem érek el vele, mert nagyívben sz*rtok mindenre, de egyrészt számomra jó érzés, amikor megrezzentek, mert tudjátok, hogy rosszat csináltok, másrészt lakott területen kívül hangjelzéssel is jelezhetem előzési szándékom :)

2022. júl. 7. 10:10
 25/25 anonim ***** válasza:
23%

"számomra jó érzés, amikor megrezzentek"

Gratulálok, ismételten igazoltad, mennyire semmi keresnivalód nincs az utakon 😃

Remélem, a kuki is merevedik, miközben ilyen helyzet adódik.

2022. júl. 7. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!