Ki bringázott már első rendű főútjaink egyikén?
Én tegnap muszájból kb.4 km-t ha mentem, de ez alatt minden 2.-3.-autós a sávjából akkor nem ment át 80-90-nél a szemköztibe amikor senki sem jött..
Ja és mielőtt egy okos azt írná ott nem lehet, az lapozza át a jogszabályokat.
Az érdekelne ti mit tapasztaltatok?
#10-es a nagy rész nálad Herend? Ott ér végérvényes véget a 110.
És itt az ellenpélda:
Máris mehetek bringával mert bizony célom van az adott úton, mert nem fogok 50km-t tekeregni csak azért mert nincs kiépítve kerékpárút.
Megkockáztatom sokan úgy írtok itt kommentet, hogy életetekben nem jártatok a 8-ason.. nem mindenhol van ám letiltva ott se a bringás, traktoros...
Ja, igazad van. Én csak Székesfehérvár-Veszprém között járok rajta.
Településen kívül, 2x1 sávos úton viszont alapból életveszélyes bringázni. Ehhez nem is kell elsőrendű főútnak lennie.
#13 Nem arra reflektálsz amit írtam.
Ezek után tudom igazán mennyire érdemes bármit kérdezni itt. A valóságban nincs ennyi okos megmondó mint itt :D
Ha látják a gyakorikérdések fenntartói ezt. Fontolják már meg az oldal létjogosultságát. A válaszadók fele se ad hasznos választ.
A "lusta vagyok kerülni, de akkor is biciklivel megyek" nem célforgalom.
Eszem ágába nem jutna elsőrendű főúton kerékpározni, és elítélem azokat, akik ott tekernek. Főleg, ha ki is van tiltva. Ő megszegi a szabályt, de én tartsam be az oldaltávolságra vonatkozót.
Ezen énis jót röhögtem, amikor a tipik 1 bites agyú kerékpáros azt hiszi, hogy mert neki ott gyorsabb, akkor nem vonatkozik rá a behajtani tilos :D
#16 #17
Épp most fejeztem a napi kerékpáros workoutom, amelyből kb. 30 km-et a 41-es főúton, úgy 15-öt pedig a 35-ösön tekertem.
Ez utóbbi ugyan csak másodrendű főút, de kint van a tiltás alatta a "Kivéve célforgalom" jelzéssel! 😱😱
Nem volt semmiféle úticélom utóbbi úton, kizárólag a sportolás öröméért mentem arra. Mehettem volna másfele is, de én így terveztem.
Hatalmas szerencsém, hogy nem az edzés közbeni szünet közben olvasgattam a hozzászólásaitokat, különben biztos elcsüggedtem volna, amiért holmi gyakoris válaszadók megvetnek, amiért nem a nagykörúti bringasávban tekerek 😢😢
"Ő megszegi a szabályt, de én tartsam be az oldaltávolságra vonatkozót."
Ez utóbbival mi a probléma, mi okoz benned felháborodást?
Ezen elv következes alkalmazása miatt nem lehet pl. megölni téged, amikor záróvonalon előzöl: pedig mondhatná más, hogy az illető nem tartja tiszteletben a kreszt, akkor engem meg nem érdekel az élethez való joga.
Reméljük ennyi örömöd lesz az életben, hogy ezt ide tudtad böfögni :D Pontosan ez a magyar színvonal. Az Oroszt nyaldossa, hála a magatokfajtának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!