Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Van e a libegőn vészfék vagy...

Van e a libegőn vészfék vagy vészcengő? fontos tudnom

Figyelt kérdés
ha lehet minnél előb írjatok
2022. jún. 15. 21:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Ninc
2022. jún. 15. 21:34
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
Nincs.
2022. jún. 15. 21:34
 3/11 A kérdező kommentje:
miért nincs? és akkor mi van ha mondjuk rosszul van az utas vagy ép szakad el a drót
2022. jún. 15. 21:37
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
Mit segítene bármelyiken a fék vagy a csengő?
2022. jún. 15. 21:38
 5/11 anonim ***** válasza:
93%

"és akkor mi van ha mondjuk rosszul van az utas..."

Akkor össze-vissza hány mindent. Kiesni nem fog, nagy baja nem lehet.

"... vagy ép szakad el a drót"

Ezen sem a vészfék, sem a vészcsengő nem segít. De ennek megelőzésére vannak megfelelő műszaki megoldások.

A libegőn működési módjából adódóan egyik megoldásnak sincs létjogosultsága.

2022. jún. 15. 21:45
 6/11 anonim ***** válasza:
90%
#3 Ha szakad akkor már mindegy. A halott majd megvárja a mentőket ott ahová zuhant, nem fog elszaladni. De miért ennyire fontos tudnod? Csak nem szórakozni szeretnél?
2022. jún. 15. 21:50
 7/11 anonim ***** válasza:
97%
Dehogy nincsen vészfék: csak ugye azt nem úgy kell elképzelni , hogy az utas húzza meg, hanem egész egyszerűen a rögzített széket annak megcsúszást esetén automatikusan megfékezi.
2022. jún. 15. 22:21
 8/11 anonim ***** válasza:
96%
Volt már részem üzemkimaradásban. Ott lógtunk fél óráig a semmi közepén. Nem tudom elképzelni, hogy egy vészfékezés esetén hogyan tudnak ilyen helyzetben segíteni. Daruval nem hiszem, hogy alánk tudnak állni, meg aztán honnan tudják hogy melyik ülésnél nyomták meg a gombot. Helikopter fölénk repül, hát, ott hal szörnyet mindenki a rotorszéltől.
2022. jún. 15. 22:46
 9/11 krwkco ***** válasza:
88%

"miért nincs?"

Mert menet közben nem történik semmi. A bonyodalmak a beszállásnál és a kiszállásnál vannak. Azt meg figyelik a kezelők.

Menet közben legfeljebb az erős szél okozhat bajt. De annak figyelése nem az utasokra van bízva. Vannak szélmérők.

Vagy ha az egyik oszlopnál kiugrana a kábel (nem ugrik ki), arra is van érzékelő.

Szóval egy ilyen jelzővel több baj lenne, mint haszon. Egy leállítóról nem is beszélve.

2022. jún. 16. 00:41
 10/11 anonim ***** válasza:
73%

Én Lengyelországban sícentrumban majdnem meghaltam a libegőn egyszer.

Középiskolàval voltunk síelni, én akkor még kis nyeszlett srác voltam, nagyon pehelysúllyal. Aztán amikor leértem a pályán visszaültem a libegőre és beült mellém egy lengyel csávó aki már jóval a megérkezés előtt, ráadásul a legmagasabb ponton felnyitotta a védőkorlátot. Én akkor ott nagyon bepánikoltam, ugyanis olyan baromi nagy szél kezdett el fújni hátulról, hogy kis híján kiestem, ráadásul azért a síléc sem volt könnyű és az is húzott lefelé. Illetve a libegő is pont megállt.

Én akkor elkezdtem kétségbeesetten keresni valami gombot de nem volt semmi, kis híján megúsztam, de a vége felé már annyira le voltam csúszva, hogy amikor talajt ért a lábam le is vàgódtam róla.

2022. jún. 16. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!