Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A motorosok nem ismerik a...

A motorosok nem ismerik a KRESZ-t vagy mitől ez a felsőbbrendű magatartás?

Figyelt kérdés

Nem szeretek általánosítani, nem szokásom sofőrök között különbséget tenni, mert aki kretén az kretén. De a motoros.. az egy külön állatfaj, mintha nem volnának tudatában annak, hogy nincs körülöttük kasztni, pucér se**el fog az aszfaltra kenődni, csak mert ő érzi a flow-t és hát motoros életérzés, érted.

- rendszeresen, irányjelzés nélkül kerülgetik a kocsikat

- lámpánál van mellettem 15 centi, de ő mellém áll és huzogatja

- hiába van 200 kocsi 4 sávon, ő kerülgetve nyomja a pacsit a szembejövőnek, mert a motoros a társadalom ennnnyire menő

- főutat, erdős szerpentineket imádják, csak kanyar ne jöjjön, mert jó esetben megfogja a szalagkorlát, rossz esetben csattan a szembejövő autóval

Ezek csak a hétvége történései voltak, amivel én személyesen találkoztam, kb 30 alkalommal.

Motoros ismerőseim közül vannak szép számmal halottak, több gyereket, feleséget, életet hátrahagyva, de van olyan is, akit épp pelenkáznak, mert nem "adta ki".

Nem a motorozással van a bajom, hanem az emberekkel. Felül a motorra és megszűnik a világ. Fel sem fogja, hogy mennyi embernek teszi tönkre az életet mert ő adrenalinfüggő. Miért nem lehet tudatosabban motorozni? Miért kell istent játszani?

2022. jún. 7. 19:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
22%
Kinek is van "felsőbbrendű magatartása"?
2022. jún. 8. 17:29
 12/16 A kérdező kommentje:
Ok, te nyertél. Nárcisztikus vagyok aki itt éli ki a nyomorát.
2022. jún. 8. 17:40
 13/16 anonim ***** válasza:
22%

"Elnézést, tényleg elég ellentmondásos vagyok"

De azért bátran megbántasz egy egész közösséget néhány idióta miatt. Ezt mifelénk nem ellentmondásosnak hívják.

"de az eddigi tapasztalataim alapján az autós csak szimplán kretén, de a motoros még ajvékol is hozzá, hogy vigyázzunk rá, miközben mindent megtesz a saját halálának érdekében."

Nem hinném, hogy a szervdonorok és az általad egyszerűen csak ajvékolóan az életüket féltőknek nevezettek halmazának lenne közös metszete.

"Természetesen tisztelet a kivételeknek, és fentebb említették a choppereseket, na ők aztán tényleg a normális kategória"

Érdekes, az előbb még lazán egybefogtad őket az ajvékoló állatokkal. Meg a túramotorosokat, meg a robogósokat meg az egyebeket.

"de a nagyátlag sajnos rombolja a motoros társadalomról kialakult képet és általános vélekedést."

Ez bullshit. Egy kis csoportról beszélsz, és ezen kis csoport alapján ítéled el az egész közösséget.

"Ugyanezek az outisok. Fingjuk nincs a kreszről, tapossa neki a főút közepén miközben ott a bicóút, városba meg keresztül-kasul ahol kedve van, de vinnyog a másfél méterért."

Én nem tudom, milyen állatfaj az az outis, mert buta vagyok. De most komolyan fel akarod sorolni az összes téged ért sérelmet? Gyalogosok, kerékpárosok, babakocsisok, teherautósok nem bosszantanak? Azokkal nincs gond?

"Senkit nem akarok megbántani"

Hát, bakker, ezt eddig elég jól titkoltad. Kb. 10 motorosból 9-et vérig sértettél.

"de ezaz általános közlekedési kultúra itthon, nem kell azon meglepődni, ha valaki szót emel rájuk.."

Ha most az általános közlekedési kultúrával van bajod, akkor miért emeled ki a motorosokat, miért csak őket szidod?

És ezek után még van képed másokon számon kérni, hogy felsőbbrendűnek tartják magukat?

Eszem, fülem megáll.

2022. jún. 8. 17:41
 14/16 A kérdező kommentje:

"Ez bullshit. Egy kis csoportról beszélsz, és ezen kis csoport alapján ítéled el az egész közösséget."

Kis csoport? Soprontól Nyíregyházáig találkozom velük. 10-ből 9 megsértődött? Belőtted, nagyjából 10-ből 9 ön- és közveszélyes.

Felőlem száguldozhattok, haver, én csak reménykedem, hogy ne az én motorháztetőmön érjen véget a flow.

2022. jún. 8. 17:51
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

"Kis csoport? Soprontól Nyíregyházáig találkozom velük. 10-ből 9 megsértődött? Belőtted, nagyjából 10-ből 9 ön- és közveszélyes."

Nyilván nem helyspecifikus a baromság. Nagyszerű, hogy ezt felismerted. Még jobb lenne, ha belátnád, hogy egy kalap alá venni az összes motorost nagyfokú ostobaság. Persze ez a te bajod, nem az enyém. Nem várom el, hogy szeress - bár én csak egy 500-as krúzerrel járok, vigyázok magamra, tudom, hogy nem rám gondolsz amikor minden motorost a halál fülére kívánsz - és mégis sértő és lekezelő a stílusod.

2022. jún. 8. 19:41
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

"A motorosok nem ismerik a KRESZ-t vagy mitől ez a felsőbbrendű magatartás?"

A motorosok ismerik a kreszt és nem viselkednek felsőbbrendűen. Tessék megkaptad a választ. A saját tapasztalatod a te dolgod, de nem nagyon van jelentősége. ( Igen, lesz.rjuk konkrétan ami veled történt :) )

"Hát, bakker, ezt eddig elég jól titkoltad. Kb. 10 motorosból 9-et vérig sértettél" - szerintem senkit sem sértett vérig. Ez ? :) Ugyan már :)

Ez a kérdező egy szánalom, egy troll - nem vettétek észre ?

2022. jún. 8. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!