Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A motorosok nem ismerik a...

A motorosok nem ismerik a KRESZ-t vagy mitől ez a felsőbbrendű magatartás?

Figyelt kérdés

Nem szeretek általánosítani, nem szokásom sofőrök között különbséget tenni, mert aki kretén az kretén. De a motoros.. az egy külön állatfaj, mintha nem volnának tudatában annak, hogy nincs körülöttük kasztni, pucér se**el fog az aszfaltra kenődni, csak mert ő érzi a flow-t és hát motoros életérzés, érted.

- rendszeresen, irányjelzés nélkül kerülgetik a kocsikat

- lámpánál van mellettem 15 centi, de ő mellém áll és huzogatja

- hiába van 200 kocsi 4 sávon, ő kerülgetve nyomja a pacsit a szembejövőnek, mert a motoros a társadalom ennnnyire menő

- főutat, erdős szerpentineket imádják, csak kanyar ne jöjjön, mert jó esetben megfogja a szalagkorlát, rossz esetben csattan a szembejövő autóval

Ezek csak a hétvége történései voltak, amivel én személyesen találkoztam, kb 30 alkalommal.

Motoros ismerőseim közül vannak szép számmal halottak, több gyereket, feleséget, életet hátrahagyva, de van olyan is, akit épp pelenkáznak, mert nem "adta ki".

Nem a motorozással van a bajom, hanem az emberekkel. Felül a motorra és megszűnik a világ. Fel sem fogja, hogy mennyi embernek teszi tönkre az életet mert ő adrenalinfüggő. Miért nem lehet tudatosabban motorozni? Miért kell istent játszani?

2022. jún. 7. 19:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
51%

"Nem szeretek általánosítani, nem szokásom sofőrök között különbséget tenni, mert aki kretén az kretén. De a motoros.. az egy külön állatfaj"

Szóval nem szeretsz általánosítani, de azért visszataszító és lekezelő módon általánosítasz.

Most kérdezhetném, miért ostobák a kérdezők, de nem teszem.

2022. jún. 7. 20:31
 2/16 anonim ***** válasza:
17%
Köszi az infót.
2022. jún. 7. 21:04
 3/16 Víctor Orbanescu ***** válasza:
94%

Ne általánosíts, autósból, biciklisből, sőt, gyalogosból is van hülye.

Engem autósként egyáltalán nem izgat, ha a motorosok szabálytalankodnak meg szlalomoznak. Én megyek, haladok ahogy kell, ha ő baromkodik, akkor ő fog megsérülni, a kötelezője vagy a MABISZ meg tudtommal a károkozó halála után is fizeti a javításomat. Szóval nem nagyon van miért aggódnod.

2022. jún. 7. 21:18
 4/16 anonim ***** válasza:
43%

"Nem szeretek általánosítani, nem szokásom sofőrök között különbséget tenni, mert aki kretén az kretén."

Mégis megtetted :) Hát kis barátom, én se kegyelmezek :)

"De a motoros.. az egy külön állatfaj, mintha nem volnának tudatában annak, hogy nincs körülöttük kasztni, pucér se**el fog az aszfaltra kenődni, csak mert ő érzi a flow-t és hát motoros életérzés, érted."

Nem pucéran. Az ing-gatyás kombós figurák már eléggé kikoptak. Szószerint :) Szerintem a legtöbb motoros felöltözik. Buborék plexivel pedig nincs annyira "flow" :) I hope this one clear your mind :)

"- rendszeresen, irányjelzés nélkül kerülgetik a kocsikat"

Na bumm. Kerülgeti a kocsikat index nélkül. Neked pont az a legnagyobb problémád? Én úgy látom az autósok közül nem ismeri sem az indexet, jobb kéz szabályt. Mégis türelemmel viseltetek ha már a forgalomban vezetek. Nem vagyok én önkéntes rendőr. Nem mondom, hogy nem szoktam anyázni, de ha csak azt számolnám, hogy ki milyen szabályt szeg meg akkor már rég agyhugykövet kaptam volna. Kb olyan lennék mint Te. Pedig kend...ez már az utolsó stáció, bármit is mondjon a magas kormány ! :)

"- lámpánál van mellettem 15 centi, de ő mellém áll és huzogatja"

..és a gázkart is, gondolom :) Bár ilyen pervezitással amit leírtál még nem találkoztam :)

"- hiába van 200 kocsi 4 sávon, ő kerülgetve nyomja a pacsit a szembejövőnek, mert a motoros a társadalom ennnnyire menő"

Ezt nem értem. Mármint az első részét a mondatodnak. Köszönti a pórnépet. Egy király legyen kegyes alattvalóihoz :) Egyébként igen, motorozni menő. Mi vagyunk az utak Alfahímjei és Alfanőstényei ( emancipáció van ) ( Persze nyilván nem erről van szó, a de kérdezőnek erős komplexusai vannak, jó ezt táplálni :) )

"- főutat, erdős szerpentineket imádják, csak kanyar ne jöjjön, mert jó esetben megfogja a szalagkorlát, rossz esetben csattan a szembejövő autóval"

A baleseti statisztikák mást mutatnak. Elleneb a Bükkben szerintem 10 autósból 4 nem érzi a saját autójának a méreteit, rengetegen gyök kettővel veszik be a kanyart és képtelenek a saját sávjukban megoldani a kanyart.

"Ezek csak a hétvége történései voltak, amivel én személyesen találkoztam, kb 30 alkalommal."

Azta személyesen. Oszt' ki a tököm vagy te, őszintén ? :) Egy olyan nímand, mint pl én :)

"Motoros ismerőseim közül vannak szép számmal halottak, több gyereket, feleséget, életet hátrahagyva, de van olyan is, akit épp pelenkáznak, mert nem "adta ki"."

Szerintem a képlet egyszerű. Nem szabad veled kapcsolatba kerülni, mert aki veled érintkezik ---> Megbüdösödik :)

Nekem is sok motoros ismerősöm van és mindegyik életben van még. Tehát velem meg barátkozni kell mert én táplálom az élet fáját. Bizony. Haleluja! De kár, hogy ateista vagyok :D

"Nem a motorozással van a bajom, hanem az emberekkel."

Szerintem megy komplexusos kis emberke vagy, aki kínkába idejár kiélni magát :) Igazából neked mindenkivel bajod van.

"Felül a motorra és megszűnik a világ. Fel sem fogja, hogy mennyi embernek teszi tönkre az életet mert ő adrenalinfüggő.

Miért nem lehet tudatosabban motorozni? Miért kell istent játszani?"

Hogy te milyen "apostolos" vagy! Jesus Christ Superstar! Mi lenne ha saját dolgaiddal törődnél? Mert - csak szólok - van ám baj nálad.

Na figyelj, a komplexusodra létezik gyógymód, bár ebben az állapotban már megmondom a tutit, nem nagyon van út felfelé :) Ez a mostani kezelést nem számítom fel neked, de legközelebb már küldöm a számlát.

Nem tűnt fel, hogy ez egy oldal kérdezésre való, nem arra, hogy elregéld kínjaid és önigazolást nyerj? :) Arra másfajta fórumok vannak .Mondjuk ahhoz kell egy intelligencia, de így adok egy harmadosztályú troll érdemérmet kecskerágóval és platán levelekkel! :)

Post scriptum: Azért remélem a többség érti az iróniát - én még mindig úgy gondolom többségében normális ember van az utakon mindenféle közlekdési eszközzel az utakon.

2022. jún. 7. 22:12
 5/16 anonim ***** válasza:
63%

Minden rétegben vannak, akik barmok. Nem csak a motorosoknál. Egyelőre az autósok többsége a sebességhatárt csak valami halovány javaslatnak tekinti, majd pedig ha kapja a csekket, fel van háborodva, hogy neki nem szóltak előre, hogy mérés lesz.

Természetesen akinek nem inge, nem veszi magára. Csak azért írtam, mert nem kéne mindenkit egy kalap alá venni.

(Egyébként nem vagyok motoros.)

2022. jún. 7. 23:06
 6/16 anonim ***** válasza:
97%

Érdekességként jegyzem meg: ha jobbra tartva elengedem a motorost, a chopperes azt kézzel-lábbal, de valahogy megköszöni.

A gsxr fogyatékosok meg teljesen természetesnek veszik, esetleg a tükröd is lerúgják ha nem mész odébb.

Velük van egy kellemetlen élményem is, mikor a lányom még babakocsis volt, éppen csak elaludt a kocsiban, erre mellém gurul egy ilyen gsxr-es nyomi, és üresben elkezdi nyelezni a gépet, ahelyett, hogy otthon tette volna ezt a felmenőjével.

2022. jún. 8. 12:17
 7/16 A kérdező kommentje:

próbálsz szellemes lenni de ez így elég cringe lett

Arra az 1 db kérdésre pedig még mindig nem sikerült válaszolni, hogy a motorozás mitől emeli ki az egyént a szabályok alól? A nabumm nem válasz, semmilyen körülmények között. Van egy 24 éves munkatársam, akit otthon pelenkázik az anyukája és jó eséllyel élete végéig tolószékes marad. Ő is pont ugyanilyen laza (volt), mint te. Hétvégén átmegyek hozzá, aztán legyintek neki, hogy "nabumm", ne sajnálja. A tolószékkel is lehet csapatni.

2022. jún. 8. 17:04
 8/16 A kérdező kommentje:

Elnézést, tényleg elég ellentmondásos vagyok, de az eddigi tapasztalataim alapján az autós csak szimplán kretén, de a motoros még ajvékol is hozzá, hogy vigyázzunk rá, miközben mindent megtesz a saját halálának érdekében. Természetesen tisztelet a kivételeknek, és fentebb említették a choppereseket, na ők aztán tényleg a normális kategória, de a nagyátlag sajnos rombolja a motoros társadalomról kialakult képet és általános vélekedést.

Ugyanezek az outisok. Fingjuk nincs a kreszről, tapossa neki a főút közepén miközben ott a bicóút, városba meg keresztül-kasul ahol kedve van, de vinnyog a másfél méterért.

Senkit nem akarok megbántani, de ezaz általános közlekedési kultúra itthon, nem kell azon meglepődni, ha valaki szót emel rájuk..

2022. jún. 8. 17:16
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Jó, és akkor mi a kérdésed?
2022. jún. 8. 17:18
 10/16 A kérdező kommentje:
Neked semmi, nyugi.
2022. jún. 8. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!