Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan parkoltok árok mellé?

Hogyan parkoltok árok mellé?

Figyelt kérdés
Vannak olyan szituk amikor az út szélén kell megállnom, az árok mellett. Még nem csináltam, tippeket kérek mire kell figyelni, hogy ne lógjak az útra sem, de az árokba se hajtsak? Ti hogya csináljátok, mit figyeltek? Nincs bajom a parkolással, de ettől parázok, cink lenne ha onnan kellene kiszedni.
2022. jún. 3. 08:12
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Utolsó, vártam ezt a választ 😁
2022. jún. 3. 09:35
 12/20 anonim ***** válasza:

Érezni kell az autó jobb oldalát. Kitudsz kerülni egy biciklist? Vagy tudsz jobbra kis ívben padkázás nélkül kanyarodni? Ha igen, tudsz árok mellé is állni. Feltételezve, hogy utazik valaki veled, illik annyi helyet hagyni, hogy kitudjon még lépni az árok meg a kocsi közé. Persze millió lehetőség van, előbb kiszáll, majd utána parkolsz. Ha az utolsó centit is kiakarod használni, abból baj lesz. Ha 30 cm-en belül állsz meg (ahogy kell is párhuzamos parkolásnál), már jó.

De a legjobb, hogy az első parkolásnál szórakozol ajtónyitogatással meg tükörállítgatással, kiszállással, aztán mikor úgy gondolod, úgy jó lesz, visszaülsz, tükröt visszaállítod. Majd megfigyeled, most hogy áll az autó, mit látsz az árokból, a kocsi orránál hol bukkan elő az árok, vagy a jobb oldali tükörben hol látod.

Ezt megjegyzed. Aztán ehhez képest fogsz mindig parkolni.

2022. jún. 3. 09:54
 13/20 anonim ***** válasza:

Lebillented a jobb oldali tükröt és akkor pontosan látod a jobb hátsó kereket.

Ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább szállj ki és ellenőrizd mennyi hely van. Lehet, hogy valakinek ez ciki, de ha az árokba hajtanál az még cikibb.

Lehetőleg ne állj nagyon a szélére, főleg, ha a laza talaj van az árok partján.

2022. jún. 3. 11:21
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szarozok, bemegyek az árokba uazzal és akkor nincs gond. Nem lógok az útra és nem vagyok útban senkinek.
2022. jún. 3. 11:26
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

" ne lógjak az útra sem, de az árokba se hajtsak?"

Pont így kell.

2022. jún. 3. 12:42
 16/20 anonim ***** válasza:
83%
Mèg egy megoldàs: amikor már elbizonytalanodsz, kiszállsz és megnézed, hol tartasz. Nem ciki.
2022. jún. 3. 13:26
 17/20 A kérdező kommentje:
Oké, de akkor másnak hogy megy lendületból kicentizve? Mit néznek, vagy honnan tudják hol jár a kocsi ha nem is látják? Biztos van hozzá érzékük 💁🏽‍♀️
2022. jún. 3. 13:47
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha centizni akarok kinyitom az ajtót és kikukkantok.
2022. jún. 3. 13:57
 19/20 anonim ***** válasza:
76%
Régóta vezetik ugyanazt az autót és már kitapasztalták, hol van a széle.
2022. jún. 3. 20:51
 20/20 anonim ***** válasza:
A tükröm elektromos mozgatású, úgy hogy lebillentem és úgy tolatok. Igy szoktam beállni a járdaszegélyhez is és pontosan látom a hátsó kereket.
2022. jún. 4. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!