Az igaz, hogy ha ittasan ülsz egy autóban akkor ugyanúgy szankcionálják mint ha vezetnéd?
Figyelt kérdés
Ha részegen a kormány mögé ülsz, de még be sincs indítva az autó.2022. máj. 27. 17:21
1/9 anonim válasza:
Ha a motor nem jár akkor ülhetsz benne nyugodtan. De nem indíthatod be még arra hivatkozva sem, hogy csak fáztál.
2/9 anonim válasza:
Valóságban pedig átülsz az anyós ülésbe és beindítod, akkor azt hiszik vársz valakit, ergó nem büntethetnek meg. Hacsak nem látják ahogy fordítod el a kulcsot vagy marad sebességben az autó és okozol balesetet miatta.
3/9 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy részegen semmiképp nem üldögélhetsz a volánnál, mert ha elcsípne a rendőr, hiába nézné meg, hogy hideg a motor és nem közlekedtél ittasan addig, nem tudod bizonyítani, hogy nem-e akarsz esetleg később kocsikázni egyet.
Én is beültem néha sörözgetni az autóba, miközben zenét hallgattam a kormány mögött, de inkább leszoktam róla (mármint nem a sörről).
4/9 anonim válasza:
Egyszer összevesztem a barátnőmmel az éjszaka közepén. Már nem voltam szomjas, eljöttem tőle autóval. De mondom ebbűl baj lehet, gondoltam a Tesco parkolóban alszom egy-két órát és hajnalban már nem lesz feltűnő a mozgásom. Ott ültem egyedűl a parkolóban, rajtam kivűl nem volt olyan hűlye aki ott parkolt volna éjszaka. Jöttek a rendőrök, igazoltattak. De nem kérdeztek semmit, a motor nem járt de nyílvánvaló volt a bódult állapotom. Az íratok rendben voltak, elköszöntek és elmentek. Utána nem mertem elmenni reggelig, mert gondoltam visszanéznek majd.
5/9 anonim válasza:
3# Ennyi erővel emberőlési kisérlettel is bíróság elé lehetne állítani bárkit. Minden háztartásban vannak konyhakések, de azt senki nem tudja bizonyítani, hogy holnapután nem szúr valakit le vele.
6/9 anonim válasza:
5:
Nemi erőszakért, mert ott van a lábam között a szerszám.
7/9 anonim válasza:
"nem tudod bizonyítani, hogy nem-e akarsz esetleg később kocsikázni egyet."
Szerencsére mindig a vádat kell bizonyítani, nem pedig az ellenkezőjét.
9/9 anonim válasza:
Emberek, el kell olvasni a vonatkozó jogszabályokat, nagyon egyértelműek. Nem az autóban tilos ülni ittasan. Nem is a motort járatni tilos ittasan. VEZETNI tilos ittasan. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!