Ha megállít a rendőr, akkor ugyanúgy a KRESZ-t betartva csak szabályos helyen lehet megállni?
Arra gondolsz, hogyan engedd el?
Ésszerűen félrehúzódsz az útjából az első adandó lehetőségnél, mást közben nem veszélyeztetve.
Ha téged akar megállítani, ugyanez.
Nem, dehogy! Ha ilyet próbálsz, börtönben kötsz ki...
Amint biztonságosan félre tudsz állni, tedd meg.
Tudod van a kreszben olyasmi, hogy a rendőri jelzések mindent felülírnak.
Ha megállásra szólít fel, akkor meg kell tenned. Ha nagy forgalmú kereszteződés kellős közepén állít meg, akkor ott.
6-os! A rendőrt nem bírálhatja felül. Ha a tanácsod szerint cselekszik, nem biztos, hogy pozitívan értékelik.
A villogás egyébként nem felszólítás megállásra. Annak van egy előírásos módja. A gyakorlatban tényleg csak a fényhidat kapcsolják fel, esetleg brekeg egyet. Nem tudom, annak mi a neve.
Tárcsa is kellene, meg több egyéb is.
Egyszerűbb, és kevésbé "ijesztő" ha csak villog meg picit rád szirénázik vagy ha úgy tetszik brekeg, meg hát kevésbé életveszélyes mint amit az előírás mond.
Amúgy igen, minél előbb meg kell állnod, nyilván ha 100-200 méterre van parkoló ha kiteszed az irányjelzőt azonnal,nem fognak meglincselni, max morognak picit, de annyira azért ők se hülyék hogy basztassanak miatta.
Viszont tábla/útjel és a többi ilyenkor nem mérvadó, azt mondják állj meg megállsz, és kész. Nem mindig bünti miatt állítanak meg, nekem pl féklámpám volt kiégve(mellesleg ment le a nap) és szóltak hogy baj lehet ebből, de nem vegzáltak, nem toltak azonnal csekket.
7-es, látom a lepontozás megy, a szövegértés nem annyira.
Írtam, hogy jelezni kell a rendőr felé, hogy igen, észlelted, mit akarnak, így tudni fogják, hogy nem akarsz előlük elmenekülni. Nyilván ők sem akarnak éles kanyar belső ívén, emelt sebességű szakasz külső sávján , bukkanó mögött meg egyéb idióta helyeken dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!