Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Közlekedési balesetben elhunyt...

Közlekedési balesetben elhunytakból lehet szervdonor? Alkalmasak hozzá a szervek? Lehetőleg orvosi vagy hozzáértő válasz érdekelne.

Figyelt kérdés

Kicsit morbid kérdés,de...

Mivel motorozok,így mindig megkapom pár alulművelt vagy motort csak képen látott ismerőstől,hogy minden motoros egy szervdonor stb... stb...

Orvosilag egy autó vagy motor balesetben elhunyt ember szervei valóban alkalmasak(felhasználhatóak) donornak?

Volt rendőr ismerős azt mondta,hogy minden közlekedési balesetben elhunyt hatósági boncolásra kerül,ami akár pár nap múlva kerül elvégzésre és ezért egyáltalán nem alkalmasak rá a szervek.

Tudja valaki az igazságot?

2022. máj. 12. 19:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
47%
8-as hogy a viharban lett nulla százalék?
2022. máj. 14. 14:12
 12/23 qkker1 ***** válasza:
53%
Úgy, hogy marhaságot írtál!
2022. máj. 14. 15:45
 13/23 anonim ***** válasza:
47%
És melyik része az?
2022. máj. 14. 16:19
 14/23 anonim ***** válasza:
76%
Kb a 8-as válasza akkor működne ha mindenkiben lenne egy chip, meg előtte full DNS térkép készülne mindenkiről. Mert honnan a francból tudná jelenleg egy donor adatbázis, hogy épp ki fekszik az úton, és annak szervei kinek lesznek jók. Ez mellett ha már "hül" ahogy írtad, akkor azok a szervek már senkinek nem lesznek jók, mivel egyből megindul a szervek bomlása. Ezeket csak kórházban, a klinikai halál beálta után veszik ki, és akkor is csak az egészségeseket, illetve mikor már megszerveszték a transzplatációt, hiszen a beütetésre váró betegnek is be kell érni a kórházába mire odaér a szerv, hiszen testen kívül csak pár órát életképesek.
2022. máj. 14. 16:34
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

Nem azt írtam, hogy már rántják is be a várakozókat. Csak azt, hogy ertesül a rendszer az esetről.

A hülő test is csak jelkepes. Nem több nappal később boncolnak, ha van egy lehetséges donor.

A chip minek? Orvosi kartonja mkndenkinek van. Azonosítása után percek alatt lehet róla tudni dok fontos dolgot. Akár vércsoportot is...

2022. máj. 14. 16:42
 16/23 anonim ***** válasza:
74%

Ja, és az egész a 8.-ra reakció.

Meg a kérdésben sem szerepel, hkgy ott helyben elhúnyt alkalmas-e, csak annyi, higy balesetben.

7. kategórikusan kizárja, hogy baleseti halott szervei felhasználhatók-e.

2022. máj. 14. 16:46
 17/23 anonim ***** válasza:
76%
#15 Igen orvosi kartonja van mindenkinek, de ha kicsit is utánaolvasnál, akkor nem elég csak a vércsoportnak egyeznie, hanem csomó minden másnak is passzolnia kell DNS szinten, és még ilyenkor is előfordul, hogy a betegnek élete végéig gyógyszereket kell szednie, hogy ne lökődjön ki a szerv. Ilyen komplex vizsgálatokat meg nem csinálnak csak úgy senkinek, én a pontos vércsoportomat se tudom, csak hogy nullás, pedig anno adtam vért.
2022. máj. 14. 16:51
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
Most ebbe kötsz bele? Tudom, higy a vércsoport édeskevés.
2022. máj. 14. 17:02
 19/23 anonim ***** válasza:
70%

#18 Akkor miért írsz olyan butaságot, hogy már ott a balesetkor tudni fogják, hogy kinek lesznek jók a balesetes szervei?

Még a mentőorvos is csak felületesen fogja megállapítani, hogy milyen sérülései vannak a betegnek, és van, hogy egész komoly balesetből felépülnek, tehát feleslegesen riasztaná a rendszert amíg a kórházba nem kerül, és ott megállapítják , hogy nincs tovább, és lakapcsolják a gépről. Ha meg már ott a helyszínen meghalt, akkor meg a hullaszállítók viszik el.

2022. máj. 14. 18:49
 20/23 anonim ***** válasza:
47%
19. Mutasd meg, hol írtam olyant, amit nekem tulajdonítasz?
2022. máj. 14. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!