Miért mondják azt a motorosokra, hogy szervdonorok?
Mert idióták és soha nem voltak motor közelébe, de egy 1.4es autóból sokan okosabbak mint mi.
Egy 200 lóerős Yamaha csak kínlódik városban ezt aláírom, de nem megterhelő a tartása, és legalább rendes motor van alattam, nem egy robogó. Vannak a Mecsekben, Bükkben nagyon jó szakaszok amikre elmegy egy egész nap ha nincs rendőr és különösebben nagy forgalom, ott meg az útviszonyok mellett meg már saját belátása szerint választja a sebességet az ember. Le lehet kúszni 60-70el is nyugdíjas tempóban, de minek vesz az ember 3 milliós gyorsaságit, akkor felesleges ruhára is elkölteni annyit amennyit, városi csoszogáshoz elég egy 80 ezres sisak, 200+ tempóhoz meg egy jó sisak 150-től indul, amiben 3 óra után sem megy szét az ember hallása a zaj miatt.
A motorozásról mindig is azoknak volt negatív véleménye akik zsigerből utálják mint közlekedési formát, lásd autósok, én haladok szabályosan(meglepő de lehet így is) és még Ő háborodik fel ha nem vesz észre már méterekről.
Voltam én már olyan okos motorosnál, aki nem ment gyorsan, csak hát kijöttek elé.
Az utolsó pillanatban meg nehéz okosnak lenni.
Volt bukósisak, csak épp lötyögtek a koponyacsontjai.
Aztán volt nem okos is. Aki jól odalépett neki, a busz elé már nem fért vissza, hozzáért a buszhoz, elesett, bele a villanyoszlopba, a lába meg leszakadt.
Meg még 3-4 ilyen az utolsó egy szezonban. Amiknél csak én voltam. Kollégáknak is jutott gondolom.
Hát ezért.
Nem arányos a felvetés, hogy egy motorosra 20 autós halál jut, mert autó még mindig több közlekedik az utakon és több utast is szállítanak.
Ettől még a motorosok állatok maradnak.
Legutolsó adatokat 2016-ról találtam: közel 650 ember halt meg az utakon, abból 64 (46 motoros, 2 utas, 16 segédmotoros) motoros volt.
Vagyis közel 10%. Ha már ennyire szeretjük a számokat, akkor most valaki utána nézhetne, hogy vajon hány % az utakon közlekedők közül az autós, és mennyi a motoros, és akkor lehetne ennek tükrében arányaiban megnézni a motoros-halálesetek számát. Szerintem senkit nem érne meglepetés...
Valóban így van, sajnos könnyen sérülhetünk úgy hogy halálal végződik. Ehez nem kell hogy mi hibázzunk, hibázhat autós is vagy okozhat gondot út hiba is, egy olajfolt, defekt stb.
Nem vesz körül minket karosszéria ami megvédjen. A motorozás még ésszel is veszélyes. Ezt válalja az aki felülrá.
Sokan úgy döntenek ha pl családot alapítanak hogy leteszik a motort inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!