A motorosokra nem vonatkozik a maximális megengedett sebesség? Nem tartanak a traffipax-tól? Ha eltekintünk attól, hogy hülyén nézne ki, miért nem kötelező számukra is az első rendszám?
"A motorosokra nem vonatkozik a maximális megengedett sebesség?"
Hogyne vonatkozna. Sőt a fizikai törvényei is vonatkoznak ránk.
"Nem tartanak a traffipax-tól?"
Már hogy a pékbe ne "félnénk" tőle? Főleg van egy motoros elfogó egység is a traffipaxon túl. Inkább benyára költöm a pénzt, mint büntetésre :)
"Ha eltekintünk attól, hogy hülyén nézne ki, miért nem kötelező számukra is az első rendszám?"
Így alakult. Ez van. Cserébe el tudsz ázni motoron és fel tudsz borulni, mint a büdösbogár :)
Mondjuk én a felhajtott rendszámos idiótákat egyszerűen örökre eltiltanám a kétkerekűektől.
Az én fogalmam szerint ( és szerintem a törvény szerint is ) az hatósági jelzés meghamisítása. Egy tökös motoros vállalja fel tettei következményeit.
Hacsak nem üres autópályán, a rendőr motorjához képest dupla lóval megy az illető, akkor egy tapasztalt hatósági személy - amennyiben motorjának műszaki állapota is megfelelő - könnyedén követheti a gyorshajtó motorkerékpárost. Tapasztalat és stressz híján az utóbbi nagy valószínűséggel hibázni fog vagy egyszerűen belefut egy szervezett útzárba.
Nyugdíjas elkapó motoros rendőr mondta.
Pont ezt kérdeztem én is a nyugalmazott illetőtől.
Nem üldözik, nem szorítják le, csak látótávolságig követik az ilyen illetőket.
Az üldözés/leszorítás veszélyeztetné az egyébként szabályosan közlekedőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!