Nem lehetne befejezni ezt a "száguldó szervdonoros" hülyeséget?
Ezt általában az alsó kategóriás autók tulajaitól lehet hallani mikor 90-es tempóval haladnak és valaki megmeri előzni őket.
Na most az ilyen emberekhez szolnék...
Abba nem gondoltatok bele, hogy egy modern nagy utazó autó sokkal biztonságosabb mint mondjuk egy Suzuki vagy Daewoo? 120-130 egy ilyen kocsiban gyakorlatilag poroszkálásnak tűnik. Amikor már a Suzuki szétszakad ezek a kocsit akkor kezdenek "elemükben" lenni. Mind a dinamikájuk, mind az úttartásuk mind pedig a fékrendszerük engedi a jóval nagyobb sebességet. Könnyen lehet, hogy biztonságosabb egy nagy német utazó autóval a 140-150 kilométeres tempó mint egy Suzukival a 90-en.
A másik pedig az idő. Elhiszem, hogy mikor ti hétvégén legurultunk a nagyihoz 30 km-re pont mindegy, hogy 5 perccel később vagy hamarabb értek oda. Aki viszont sokat megy (havi 4-5 ezer kilométereket) igenis számít neki a sebesség. Sok kicsi sokra megy.
Én általában 120-130-al közlekedek főúton. Ha az útviszonyok engedik akkor 150-160-al. Nem érzem úgy, hogy nagyobb veszélyben lennék mint ők a "kis takarékos" autójukban. Emellett nem is tartom magam egy felelőtlen baromnak.
Üdv egy "száguldó szervdonor" a "nagy Audiból"
Csak halkan megjegyzem, hogy a "nagy Audi" is ugyanúgy "törik" 150km/h-nál, ha fának csapódik. Az aktív- és passzív biztonsági rendszerek ugyan működésbe lépnek, de ők se tudják teljes mértékig megszüntetni a fizika törvényeinek hatásait.
Abban igazad van, hogy kialakításuk alapján sokkal nagyobb sebességre is képesek a kis kategóriás gépjárművekhez képest, de ne felejtsd el, hogy ezeket a kocsikat nem a magyarországi útviszonyokra tervezték. A sebességkorlátozó táblákat nem hasraütés szerűen helyezik ki, még ha néha így is gondoljuk.
Amúgy nekem semmi bajom azzal, hogy száguldozol, ez a Te dolgod. De ezt tedd úgy, hogy maradj a saját sávodban és ne veszélyeztess másokat. Kezdem unni, hogy kanyarokban nekem kell félrehúzódnom, mert a sokan (általában bizonyos márkákkal közlekedők) nem tudják felmérni azt a sebességet, amivel biztonságos be tudják venni az adott kanyart, így a másik sávba sodródnak át. Erre ment már rá tükröm is.
Üdv: egy "járműipari mérnők" a "szintén nem kicsi Volvo-ból"
Igen, száguldozó szervdonor vagy!
Csak abban reménykedek, hogy vagy megjön az eszed vagy meghalsz, mielőtt megölnél másokat az úton!
(Potenciális gyilkos vagy, a családom pedig potenciális áldozat!)
Nekem is száz lóerő feletti 1,5 tonnás autóm van tele légzsákkal, mégse tolom neki!
A céges pedig még páncélozott is, arról is lepattanna a legtöbb jármű...
Nem szoktam semmi ilyen táblát kirakni a kocsim ablakába. Viszont a barom állatot se szeretem aki az 5-ször nagyobb autójával letol az útról, mert neki tízmilliós nagyságrendű tütükéje van, és neki elől kell mennie.
És uram bocsáss meg, hogy betartom a közlekedési szabályokat, és a sebességet, mert nekem pont nincs fölösleges 50-100 ezer forintom arra, hogy megbüntessenek.
Hiába nem tartod magad egy felelőtlen baromnak, mégis az vagy. Melyik nemnormális állat közlekedik a megengedett sebesség majdnem duplájával, csak azért mer' ő siet?
Különben ha miattad meg a fantasztikus csodaautódnak köszönhetően baja esne valamelyik családtagomnak, biztos hogy levadásználak, és életed hátralevő részében infúzión kapnád a bundás kenyeret!
Üdv: "kis takarékos autós"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!