Pontosan mi az hogy hivatásos jogosítvány? Van b kategóriám és c is. Orvosi alkalmassági az 2. csoportú. Akkor ez hivatásos vagy nem? Páv nak van köze hozzá? De annyi hülyeséget hallottam már. /komolytalanok kíméljenek/
Figyelt kérdés
2012. ápr. 16. 16:26
1/9 anonim válasza:
"A hivatásos jogosítvány annyit takar, hogy munkát vállal a jogsival magyarul sofőrködik. Annyiban különbözik, hogy az orvosi vizsgálaton I alkalasságit vagy II alkalmasságit kapsz. Ha csak saját magának vesz valaki teherautót akkor elég az I alk."
2/9 anonim válasza:
A hivatásos jogositvány felhatalmaz arra,hogy dolgozz sofőrként.A kategoriák azért vannak,hogy behatárolja,milyen kategóriáju járművet vezethetsz.A PÁV-nak van kőze.Persze.A PÁV 2-öt kell megcsináltatnod,mert csak akkor vezethetsz díj ellenében idegen árut.A PÁV 1 megkűlönböztetö jelzést használó járműre érvényes PÁV 2 idegen árút díj ellenében szállithatsz PÁV 3 csak a saját árúdat szállithatod saját telephejre.Ma már a KKSZ is kell.Ez is kategóriákra van osztva.Búsz, - autómentő, - árúfuvarozó stb.Ja a PÁV 3-ba a személyszállitás is bele tartozik 9 fő főlőttire.Én kamion sofőr voltam TIR-el,hidd el nem a levegőbe beszéltem.De azért gondold át.Biztos hogy sofőr szeretnél lenni.Nem tudsz előre tervezni szabadídőre és nem is lesz,mert éjjel-nappal mehetsz.Nem család centrikus.Nekem 4 kapcsolatom bánja.
3/9 anonim válasza:
Az első válaszolónak üzenem,PÁV és KKSZ nélkül nem vállalhat hivatás szerűen munkát.Sajnos ezt nagyon kitalálták az okosok.Az egész leginkább csak pénz lehúzás.
4/9 A kérdező kommentje:
KKSZ??ezt nem hallotam még miez?
2012. ápr. 16. 17:16
5/9 anonim válasza:
A KKSZ egy kicsi kis kemény papir.De ez nélkűl véged van ha a rendőr kéri.Közlekedési és árú pakolás és rőgzitése ismeretről ad igazolást.Ez már egyébként régota szűkséges,de valahogy nem beszélnek róla.Amikor a C kategoriára jártál,nem beszélt az oktatód erről?Egyébként ott tehetsz erről vizsgát példáúl ahová a jogsiért jártál.Persze oktatás ,inkább csak fejtágitás ,no meg a vizsga.Szerencsére ezt csak egyszer kell elvégezned és nincs tőbb gondod vele.Viszont legyen a jógsid mellett a drága kedves rendőrbácsi miatt.Itt hívom fel a figyelmed.A Tachograf miatt meg gyűjtsed az infokat folyamatosan mert nagyon sújosan bűntetik.Ez miatt a maximálisan kivethető bírság,most fogodzkodj meg , 30 millió forint.Már 5 perc túl csúszás miatt 50.000 ft bírság.Állitólag most sulyosbitották a bűntetési tételeket.Tehát csak óvatosan
6/9 A kérdező kommentje:
Hát amit én tudok az a belföldi/nemzetközi áru fuvarozói engedély.Ez megszűnt ha jol tudom 2009 szeptemberében Helyette van a gki ami lényegében ugyan az rakomány rögzítés, vezetési pihenőidő,rendeletek,okmánykezelés stb...ez lenne a kksz?(de ha jol emlékszem akkor ezt az okmányt 5 évre adják)Ez kék színű olyan mint a jogsi. Ahol csináltam a jogsit oda megyek erre a gki képzésre,de ez a kksz-t nem említették. A büntetéseket azt tudom hogy nagyon magasak főleg kint.:( Előre is köszönöm amerigo!! a hozzá értő válaszodat,válaszotokat!
2012. ápr. 17. 07:57
7/9 anonim válasza:
Alapjába véve ugyanarról beszélünk,esetleg mára ennek más nevet adnak.De azért az iskoládba erre kérdezz rá.Biztos ami biztos.Egy kérdés mindig olcsobb mint a bűntit fízetni.A bűntetési tételek itthon is úgyanolyan magas mint kint. az Osztrák és a Német külön útazik a Magyarra.Angliában például nagyon korrektek,az Olszt nem érdekli ha 3,5 tonnás tiltásnál behajtasz 40 tonnával.A Spanyol se törödik veled kűlönösebben.A Benelux államokban viszont vigyázz mert ők aztán a legkisebbért is a maximumot nyomják.Soha ne legyél a rendörökkel hepciás.Inkább mosolyogj és mutasd azt mintha elfogadnád az intézkedését.Ha eljátszod a szánom.bánom figúrát,még meg is uszhatod a dolgot.Én rengeteget megusztam.Egyszer a Németet is átvertem.Kamion stop idelyén mentem és lekapcsolt.Kidu,máltam magam és tovább engedett.Ezt majd neked kell kitapasztalnod,ezt nem tanitják,de parkoloban a kolégáktól sokat tanulhatsz.Én 20 évig tanultam és még mindig tanuló vagyok .
8/9 A kérdező kommentje:
Uhh hát igen! Ez szép...hallotam már ieneket...hát majd kiforja magát...persze megkérdezem.És köszi télleg a szaktanács adást :) Alapjába véve mindig tanul az ember....
2012. ápr. 17. 17:04
9/9 anonim válasza:
Mi az hogy csak páv 2 vel lehet fuvarozni ?.... A páv 3 elég.páv 2 a veszélyes anyagot szállító járműhöz kell , meg a buszhoz a személyszállításnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!