Nem lehetne befejezni ezt a "száguldó szervdonoros" hülyeséget?
Ezt általában az alsó kategóriás autók tulajaitól lehet hallani mikor 90-es tempóval haladnak és valaki megmeri előzni őket.
Na most az ilyen emberekhez szolnék...
Abba nem gondoltatok bele, hogy egy modern nagy utazó autó sokkal biztonságosabb mint mondjuk egy Suzuki vagy Daewoo? 120-130 egy ilyen kocsiban gyakorlatilag poroszkálásnak tűnik. Amikor már a Suzuki szétszakad ezek a kocsit akkor kezdenek "elemükben" lenni. Mind a dinamikájuk, mind az úttartásuk mind pedig a fékrendszerük engedi a jóval nagyobb sebességet. Könnyen lehet, hogy biztonságosabb egy nagy német utazó autóval a 140-150 kilométeres tempó mint egy Suzukival a 90-en.
A másik pedig az idő. Elhiszem, hogy mikor ti hétvégén legurultunk a nagyihoz 30 km-re pont mindegy, hogy 5 perccel később vagy hamarabb értek oda. Aki viszont sokat megy (havi 4-5 ezer kilométereket) igenis számít neki a sebesség. Sok kicsi sokra megy.
Én általában 120-130-al közlekedek főúton. Ha az útviszonyok engedik akkor 150-160-al. Nem érzem úgy, hogy nagyobb veszélyben lennék mint ők a "kis takarékos" autójukban. Emellett nem is tartom magam egy felelőtlen baromnak.
Üdv egy "száguldó szervdonor" a "nagy Audiból"
Namost itt az emberünk, aki százezret költ havonta szervízre, csak hogy ódija lehessen (természetesen nem tízmilliós, hanem a nyolcszázezres fajtából).
Én havi 5000 kmt megyek, főúton 100nál gyorsabban szerintem csak egy-egy szakaszon lehet menni, ugyanis velem előfordult már hogy nem várt akadály ugrott száznál a kocsim elé.
Megelőztem egy BMWt,ami csak 90et ment, aztán visszaengedtem 100ra az órát, és a közeli bokorból feltűnt az állat. Szemből jöttek, menekülőtér 0, amúgy sem lehet itt már rángatni a kormányt, szóval fék jól megtapos, de az állat csak közeledik,közeledik, esélytelen hogy megálljunk, a mutatót nem figyelem, az ütközés előtti pillanatban felengedem a féket, itt már veszélyesebb lenne tovább fékezni, pukkanás elől, a műanyag repül mindenfelé, az autó jobb eleje megemelkedik és a jobb első kerék már nem pörög, felfeküdt valamire. Mivel még mindig lendületben vagyunk, finoman megnyomom a féket, és a lassan finoman állóra fékezem az autót, miközben az aszfalton súrlódó égett hússzag mindent beborít...
Nekem is német autóm van, talán újabb mint az audid, mégis tudom,hogy nem gyorsítani kell tudni,hanem megállni
Kedves kérdező, okosabb lett volna, ha ezt a kérdést inkább magadban tartod. Egyszer ugorjon ki eléd egy őz vagy ne adja isten, forduljon ki eléd egy másik autó, majd meglátod, mennyire biztonságos az autód 160-al, főúton. "Nem érzem úgy, hogy nagyobb veszélyben lennék mint ők a "kis takarékos" autójukban." Aki ennyire felelőtlenül áll hozzá a vezetéshez, annak nem való jogosítvány. Vezetés közben nem csak magadért felelsz, hanem minden egyes ember életéért, aki a közeledben van és ők pontosan MIATTAD vannak nagyobb veszélyben, mint te. Főúton 160-al... Azt szoktam mondani, hogy aki hülye, haljon meg, de ha már más is szív a te hülyeséged miatt, az egy egész más dolog. A nagyis, 30 km-es szöveged meg röhejes, egy Suzukisnak miért ne számítana, hogy időben odaér e valahova. El kell indulni időben és akkor nem kell kapkodni. Egyébként abból meg kifejezetten elegem van, hogy 90-el megyek és mégis rajtam múlik a "nagy audisok" élete, akik kanyarban szeretnek előzni, mert nekik "számít a sebesség" meg az idő. Nem érdekel engem, ha megelőzöl, sőt, ha látom, hogy a mögöttem lévő nagyon haladna, de nem nagyon tud vagy mer előzni, általában amint lehetőség van rá, lassítok, lejjebb húzódok és jelzek neki, hogy mehet. Ne feledd, te is csak ember vagy, egyszer el fogsz bambulni, hibázni fogsz és 160-al ennek nagyon súlyos következményei lehetnek.
Üdv, egy "száguldó szervdonoros" a "kis takarékos Suzukiból"!
A kérdésed alapján megkerestetnélek a rendőrséggel legszívesebben, de lehet azóta börtönben ülsz halálos baleset okozójaként.
Apropó hallottál az Árpád hídi balesetről mikor egy magadfajta élőlény kettészakított egy biciklist?
Elárulom, h pl. Svájcban ahol az embereknek komolyabb autójuk és több pénzük van mint neked, elég szigorú a sebességkorlátozás.
Te lehetsz az a villogó barom, aki letolja a 90-es utakról a 90-nel haladókat.
Több ismerősöm is egyetért abban, hogy a fajtádat mérlegelés nélkül fejbe kellene lőni és kész. Kétlem, hogy egy pszichológus tudna segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!