Nagy baj, ha nem kerülöm ki a buszt?
Sok ilyen beláthatatlan megálló van.
Ha te bizonytalan vagy, de nem akarod növelni a baleset kockázatát, akkor ne a busz seggébe állj, hanem hagyj magad előtt 2-3 autónyi helyet, jobbra index-el állj meg te is az út szélén.
Így aki menne, az tud menni
Jobb kivárnod.
Viszont ha nézed és látod, hogy buszmegálló közeledik, fékezni fog a busz, szemből nem jön semmi, akkor előzöl, miközben a busz lassít, te meg gyorsítasz. (esetleg nem is a busz seggéből indulsz, hanem lendületet veszel előtte már...)
Buszmegállóknál sok esetben előzni tilos tábla is van, vagy záróvonal, vagy bármi. Előtte még megoldható.
Értem, igyekszem nem bénázni, de úgy vagyok vele, hogy szerintem ezek az előzős dolgok a legveszélyesebbek, és őszintén szólva max 15 mp-t áll a busz a megállóban. De ha majd jobban ismerem az autót, meg már többet vezetek biztosan jobban átlátom majd a dolgokat, hogy mikor szabad, meg mikor nem. Hasznos tippeket adtatok, kár, hogy az oktatók nagy része ezeket nem kezeli figyelmesebben. Biztosan mindannyiótok remek sofőr, bár én is ilyen lennék 🥺
Igyekszem gyakorolgatni minden nap pár kilométert, remélem egyszer majd bátrabb leszek, mert most eléggé félek még az ilyen dolgoktól.
Bár már jó régi kérdés, de hátha még nézed.
Ha nem olyan közel állsz meg a buszhoz, kilátsz mögüle.
Ha kanyarban van a buszmegálló, és mégsincs záróvonal, akkor nem előznék.
De tudod mit? 10+ éve vezetek balesetmentesen, mások szerint nagyon jól, megbízhatóan, és még soha nem előztem szembe sávban buszt. Egyszerűen megállok, kivárom. Nem sietek sehová, még akkor se előzöm meg, ha késésben vagyok. Mögöttem mindenki előz, álltalaban.
De én, kihasználom a helyzetet, és közben beteszek egy másik zenét, iszok egy korty vizet, gyorsan beleharapok a kiflimbe, ilyesmi.
Ráadásul tényleg kifuthat gyermek a busz előtt, mert gyerekkoromban én is ezt csináltam, szétnézés nélkül, eszetlenül.
Tehát ne emészd magad.
Higgadtan vezetsz, átgondoltan, kisebb az esélye így a baleseteknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!