Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nagy baj, ha nem kerülöm ki a...

Nagy baj, ha nem kerülöm ki a buszt?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Mostanában kezdtem el vezetni, nincs semmi problémám eddig, egy dokgot kivéve. Van néhány buszmegálló, ami nem öbölben áll meg, csak az út szélén. Én ilyenkor nem igazán merem kikerülni a buszt, mert 1; nem látom be az út kétszeresét, 2; félek, hogy kilép elém egy gyalogos. Viszont akárhogy nézem, mások gyakran kikerülik gyorsan a buszt. Én vagyok béna, vagy én csinálom rosszul? Ti hogy szoktátok csinálni? Köszi előre is.
2022. ápr. 28. 18:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
73%

És az oktatód mit mondott róla?

Amúgy szerintem jól csinálod.

2022. ápr. 28. 18:52
 2/18 anonim ***** válasza:
17%
Hogyhogy nem látod be az utat? Buszmegállót nem szoktak kanyar elé tenni. A kilépő gyalogosra fel kell készülni és nem történik baj.
2022. ápr. 28. 18:56
 3/18 anonim ***** válasza:
94%
Ha nincs gyalogátkelő, se tábla hogy tilos előzni, se záróvonal, ami közvetlenül a busz mellett van, akkor lehet előzni, de nem muszáj, majd ha a mögötted levőknek nem tetszik, akkor majd ők előznek.
2022. ápr. 28. 18:56
 4/18 Beviz Elek ***** válasza:
43%

Annyiban rossz ez hogy a mögötted lévők nem tudják hogy mit bénázol, illetve félnek tőled mert bizonytalan vagy és tartanak attól hogy elkezded kikerülni a buszt miközben ők már téged kerülnek ki.

Nincs semmi nagy varázslat abban hogy behúzódsz a felezővonalhoz, a tekinteted a motorháztetőről az útra helyezed és ha nem jön szembe semmi akkor elkezded a buszt kikerülni. Ha géniusz vagy, akkor az út túloldala felé tartasz és így egy egész nagy oldaltávolságot tudsz tartani a busztól, ha pedig az IQ lyukat üt a homlokodon akkor a busz mellett mérsékelt tempóban való elhaladás során nézheted a busz elejét ember formájú élőlények után kutatva.

2022. ápr. 28. 19:31
 5/18 anonim ***** válasza:
61%

kérdező: ha nincs buszöböl, akkor várj nyugodtan a busz mögött.. Ha kikerülöd, az nem baj, csak az átrohanó gyerek, részeg, stb...na az okozhat galibát.

Mindegy ki mire biztat, te csak várd ki, amíg a busz elindul. Gondolom nem hiányzik egy rendőri intézkedés, mert kerüléskor valaki kilépett a busz előtt..

2022. ápr. 28. 19:50
 6/18 qkker1 ***** válasza:
84%

"Hogyhogy nem látod be az utat? Buszmegállót nem szoktak kanyar elé tenni."

Vagy mégis?

[link]

2022. ápr. 28. 19:53
 7/18 anonim ***** válasza:
63%

Nálunk kapásból 3 kanyar előtti buszmeg van :D

[link] ,18.8225276,3a,75y,334.5h,79.55t/data=!3m6!1e1!3m4!1sDiEgvlpaKQcFXGrrlGL69Q!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu

2022. ápr. 28. 20:30
 8/18 qkker1 ***** válasza:
63%

7-es

Rossz a linked.

2022. ápr. 28. 20:32
 9/18 A kérdező kommentje:
Nagyon hülyének néztek itt páran, pedig szerintem ez egy normális kérdés volt, de elfogadok minden választ és ment a zöld kéz. Már van jogsim. Az oktató szerint jobb kivárni. Én csak saját tapasztalatból mondom, hogy amíg buszoztam nagyon sokszor mentem át úgy a forgalom előtt, hogy az autók már elkezdték előzni a buszt. Nem direkt kevertem magam veszély helyzetbe, de ha nincs zebra, a járda meg a másik oldalon van, muszáj átmenni oda. Illetve sok kis gyerek egyedül utazik, ők kevésbé óvatosak, pláne ha nagy a zaj. Megértem, ha valaki ezt bénázásnak tekinti, biztos idegesek a hátam mögött, de azért szerintem nem annyira durva dolog az a pár mp amíg elindul a busz.
2022. ápr. 28. 20:50
 10/18 anonim ***** válasza:
60%

Én nem nézlek hülyének, de ha jó a látásod, akkor be kell látnod a szembejövő sávot a megállóban lévő busz mellett. Ha belátod, akkor nyilván látod, hogy nem jön senki szemből, tehát kimész. Itt mitől kéne tartanod? Odateleportál a semmiből egy jármű? A gyalogosra úgy tudsz figyelni, hogy teljesen átmész a szembesávba, és a busz elejét figyeled, hogy nem jelenik-e meg gyalogos. Ha látod a gyalogost, akkor megállsz, mert számítottál rá. Esetleg dudálsz egyet, hogy észbe kapjon. Ennyire egyszerű a történet.

"Az oktató szerint jobb kivárni."

Hát így meg végképp nem értem, hogy akkor miért kerülöd ki. Ha az oktatód azt mondja, akkor várd ki inkább, elvégre nem hülyeségből ad tanácsokat.

2022. ápr. 28. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!