Miért hajtanak át piros vasúti sorompón?
Figyelt kérdés
Idén már eddig is sok vasúti átjáróban történt baleset volt.
Elnézve az ezekről készült felvételeket, mint ha ott sem lenne az átjáró úgy hajtanak át rajtuk.
De miért? Ennyire vaksik hogy nem látnak a szemüktől? Vagy ennyire felelőtlenek?
2022. ápr. 28. 11:57
11/12 krwkco válasza:
Szerintem kizárt, hogy nem veszik észre a villogó piros lámpát. Azért hajtanak át rajta, mert az a tapasztalatuk, hogy hiába villog a piros, sokáig nem jön a vonat. És aztán ott lesz az az eset amikor jön és bekerülnek a hiradóba.
A MÁV tehetne annyit ez ellen, hogy rövidebb ideig tartja zárva az átjárót. Csak addig, amig szükséges + előtte 1 perc. Nem hiszem, hogy ez a mai technikával megoldhatatlan lenne.
Csak éppen a vasutat nem érdekli a többi közlekedő.
12/12 anonim válasza:
Én pont ma láttam egy ilyen autóst bringázás közben. Igaz fehéren villogott a lámpa, de az autós még csak nem is lassított a sínek előtt, csak átment rajtuk. Én meg ha csak bringázom, akkor is lelassítok és szétnézek, hiába fehéren villog a lámpa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!