Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Piros lámpánál ha van ki...

Piros lámpánál ha van ki egészitő zöld nyil jobra vagy egyenesen lehet tovább haladni avagy sem?

Figyelt kérdés

Példa kedvért vegyünk T alaku kereszteződést és én jobra szertetnék menni, jobra kanyarodó szélső sávba vagyok értelem szerüen, de pirosam van, és közbe van egy kiegészitő zöldem jobra akkor végülis mehetek törvényesen avagy sem, a piros lámpa ellenére? (a kiegészitő lámpát értsd úgy nem villogó hanem egyszerü kis kocka zöld nyil) villogó kiegészitő az egyértelmü de ez az egyszerü zöld nyilat nem tudom 100%-ra hova tenni.

Avagy a 2-ik példa ugyanúgy T kereszteződés , pirosnál álok annyi különbséggel hogy most a második sávba , az egyenesen haladóba , de van kiegészitő zöldem egyenesen , úgyszintén nem villogó hanem egyszerü nyil egynesen, akkor most mehetek avagy sem?

#kegészitőnyil
2022. jan. 6. 23:59
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
100%
Ha a te sávodba teli piros van és melette a kiegészítő lámpa ami jobra mutat zöldet világít akkor jobra lehet haladni ráadásul ha kiegészítő zöld lámpával jobra mész és azon az úton zebre van olyankor nekik mindig piros szóval kiegészítő zöld jelzésnél gyalogosra sem kell számítani kivéve ha hülye és átmegy a pirosan! Remélem segítettem és érthetően válaszoltam. :)
2022. jan. 7. 00:06
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, mit akarsz a "villogóval", ammerre mutat a zöld nyíl, arra mehetsz.
2022. jan. 7. 00:06
 3/28 A kérdező kommentje:
de amiről szó van kiegészitő az nem világit csak ott van mint egy pl , fő utvonal tábla
2022. jan. 7. 00:25
 4/28 anonim válasza:
100%
Ha nem világít zöldet akkor nem mehetsz csak ha zöld jelzést ad
2022. jan. 7. 00:29
 5/28 A kérdező kommentje:

[link]

na pont google mapsen elkaptam pont erről a jobbosról van szó, ot van a kis zöld nyil

2022. jan. 7. 00:38
 6/28 A kérdező kommentje:
szóval mit jelent az a zöld mikor használandó ?
2022. jan. 7. 00:41
 7/28 A kérdező kommentje:
mármint a nyil
2022. jan. 7. 00:42
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Értem. Tehát ez nem lámpa, hanem egy felfestett zöld nyíl.

Még nem találkoztam ilyennel, csak gondolom, hogy balra bármikor kanyarodhatsz figyelembe véve a gyalogosokat.

2022. jan. 7. 00:45
 9/28 A kérdező kommentje:
ukrajnában van ilyen sok helyen
2022. jan. 7. 00:49
 10/28 A kérdező kommentje:
8-as szerintem is, mert volt rá esett hogy jobra mentem volna, persze szélső jobb sávból és piros volt a lámpa.
2022. jan. 7. 00:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!