Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Piros lámpánál ha van ki...

Piros lámpánál ha van ki egészitő zöld nyil jobra vagy egyenesen lehet tovább haladni avagy sem?

Figyelt kérdés

Példa kedvért vegyünk T alaku kereszteződést és én jobra szertetnék menni, jobra kanyarodó szélső sávba vagyok értelem szerüen, de pirosam van, és közbe van egy kiegészitő zöldem jobra akkor végülis mehetek törvényesen avagy sem, a piros lámpa ellenére? (a kiegészitő lámpát értsd úgy nem villogó hanem egyszerü kis kocka zöld nyil) villogó kiegészitő az egyértelmü de ez az egyszerü zöld nyilat nem tudom 100%-ra hova tenni.

Avagy a 2-ik példa ugyanúgy T kereszteződés , pirosnál álok annyi különbséggel hogy most a második sávba , az egyenesen haladóba , de van kiegészitő zöldem egyenesen , úgyszintén nem villogó hanem egyszerü nyil egynesen, akkor most mehetek avagy sem?

#kegészitőnyil
2022. jan. 6. 23:59
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
65%
Ukrajna, nyilván ott csináltad a kreszt, nyilván tanították, nyilván elfejeltetted. Keresd meg a neten az ukrán kreszt és benne lesz a pontos válasz.
2022. jan. 7. 07:09
 22/28 anonim ***** válasza:
48%
Azért ehhez nem kell hű de világlátott embernek lenni... Egyszerű: a jobbra kanyarodás pirosnál is megengedett, de elsőbbségadási kötelezettséged van, nem is kevés: az utadat keresztező gyalogosok részére bekanyarodás előtt és után is, továbbá a balról érkező vagy szemből bekanyarodó forgalom részére is.
2022. jan. 7. 07:55
 23/28 A kérdező kommentje:
22-es igen szerintem is, csak annyi különbséggel jobra kanyarodásnál hogy a szembe balra kanyarodónak nem kell adnom elsőbséget. Hisz balra kanyarodik. És a jobra , balra kanyarodó sáv lámpái is egyszere kapcsolnak. Igy ebből ki folyólag semi féle kép nem kell elsőbséget adnom a szemből balra kanyarodónak.
2022. jan. 7. 10:21
 24/28 A kérdező kommentje:
Jó itt ismerem a kerezteződést , de helyismeret nélkül azért jobban meggondolnám
2022. jan. 7. 10:23
 25/28 A kérdező kommentje:

20-as "Ott annyit jelent, hogy a piroson is kanyarodhatsz a nyíl irányába (általában jobbra), ha nem jön senki."

Ez igy oké érthető is igy is közlekedek legtöbször mikor ilyennel találkozok de ez este mikor nincs nagy forgalom nappal nagyon ritka mikor nem jön senki és át lehetne menni. Meg amire el is menne már mindenki addigra minden irányból zöld .Szóval na értelmezhető végülis utána néztem , de nem úgyanaz a villágitós kiegészitő azé.

2022. jan. 7. 10:33
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
És ha szemből irányzöld van? Akkor sem kell elsőbbséget adnia a táblára jobbra kanyarodónak az irányzöldön balra kanyarodó számára? Furcsa lenne.
2022. jan. 7. 13:59
 27/28 MGéza ***** válasza:
100%
Ilyen Magyarországon nincs. Ukrajnában nézz utána de úgy sejtem, "kanyarodni a tilos jelzés ellenére kis ívben jobbra szabad" értelme lehet. Természetesen a gyalogosok elsőbbségét figyelembe véve.
2022. jan. 8. 10:32
 28/28 eddiboy ***** válasza:
USA-ban pirosnál is kanyarodhatsz jobbra, ha meggyőződtél róla, hogy sem keresztirányú autó, sem gyalogos nem jön. Imádtam ezt a szabályt, ahogy az egész amerikai vezetést is. Mindenki sokkal nyugodtabb, előzékenyebb.
2022. jan. 22. 02:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!