Piros lámpánál ha van ki egészitő zöld nyil jobra vagy egyenesen lehet tovább haladni avagy sem?
Példa kedvért vegyünk T alaku kereszteződést és én jobra szertetnék menni, jobra kanyarodó szélső sávba vagyok értelem szerüen, de pirosam van, és közbe van egy kiegészitő zöldem jobra akkor végülis mehetek törvényesen avagy sem, a piros lámpa ellenére? (a kiegészitő lámpát értsd úgy nem villogó hanem egyszerü kis kocka zöld nyil) villogó kiegészitő az egyértelmü de ez az egyszerü zöld nyilat nem tudom 100%-ra hova tenni.
Avagy a 2-ik példa ugyanúgy T kereszteződés , pirosnál álok annyi különbséggel hogy most a második sávba , az egyenesen haladóba , de van kiegészitő zöldem egyenesen , úgyszintén nem villogó hanem egyszerü nyil egynesen, akkor most mehetek avagy sem?
20-as "Ott annyit jelent, hogy a piroson is kanyarodhatsz a nyíl irányába (általában jobbra), ha nem jön senki."
Ez igy oké érthető is igy is közlekedek legtöbször mikor ilyennel találkozok de ez este mikor nincs nagy forgalom nappal nagyon ritka mikor nem jön senki és át lehetne menni. Meg amire el is menne már mindenki addigra minden irányból zöld .Szóval na értelmezhető végülis utána néztem , de nem úgyanaz a villágitós kiegészitő azé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!