Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Piros lámpánál ha van ki...

Piros lámpánál ha van ki egészitő zöld nyil jobra vagy egyenesen lehet tovább haladni avagy sem?

Figyelt kérdés

Példa kedvért vegyünk T alaku kereszteződést és én jobra szertetnék menni, jobra kanyarodó szélső sávba vagyok értelem szerüen, de pirosam van, és közbe van egy kiegészitő zöldem jobra akkor végülis mehetek törvényesen avagy sem, a piros lámpa ellenére? (a kiegészitő lámpát értsd úgy nem villogó hanem egyszerü kis kocka zöld nyil) villogó kiegészitő az egyértelmü de ez az egyszerü zöld nyilat nem tudom 100%-ra hova tenni.

Avagy a 2-ik példa ugyanúgy T kereszteződés , pirosnál álok annyi különbséggel hogy most a második sávba , az egyenesen haladóba , de van kiegészitő zöldem egyenesen , úgyszintén nem villogó hanem egyszerü nyil egynesen, akkor most mehetek avagy sem?

#kegészitőnyil
2022. jan. 6. 23:59
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
*8-as szerintem is mert volt rá esett hogy jobbra mentem volna de meg dudáltak, persze szélső jobb sávból és piros volt a lámpa
2022. jan. 7. 00:55
 12/28 A kérdező kommentje:
8-as amugy én se találkoztam még ilyesmivel más országba, nem egy értelmü az a zöld fel festés hogy mikor mérvadó
2022. jan. 7. 00:57
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

"ukrajnában van ilyen sok helyen"

Itt mindig kiderül egy csomó kérdésnél, hogy a válaszolók jogos értetlenkedésének oka az, hogy az egész szituáció nem is Magyarországon van. Csak azt nem értem, miért nem lehetett ezt a kérdésbe beleírni. Magyarországon nincs ilyen, szóval nem csoda, ha nem tudjuk a választ a kérdésedre. Ukrajnában kellene ennek utána nézni. Akár azt is jelentheti, hogy itt bármikor lehet jobbra kanyarodni, függetlenül a lámpától...

2022. jan. 7. 00:59
 14/28 A kérdező kommentje:
13-as igaz de én nem tudtam hogy nincs magyarországon ilyen, de viszont nem irthattam azt egyből bele a kérdésbe hogy ez ukrajnában van special csak azért mert én láttam ilyet még magyarországon, ugye érted hogy értem (igaz sehol máshol se , pl csehország, szlovákia)
2022. jan. 7. 01:08
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Melyik országban szereztél jogosítványt?? Mert ha Magyarországon, akkor tudnod kéne, hogy itt nincs ilyen jelzés. Ha pedig Ukrajnában, akkor azt kéne tudnod, hogy ott mit jelent ez a jelzés.
2022. jan. 7. 01:13
 16/28 anonim ***** válasza:

8-as vagyok.

Elírtam. Jobbra bámikor kanyarodhatsz a gyalogosokat figyelembe véve.

2022. jan. 7. 01:15
 17/28 A kérdező kommentje:
15-ös Ukrajnában de hiszed vagy sem, itt az oktatáson nem volt ilyesmiről vagy csak pont nekem kerülte el a figyelmem de ha igyis volt tuti komolyabban nem volt róla szó az oktatáson. Sőt tisztán emlékszem még a forgalmi vizsgán se volt hasonló szakasz ahol ilyen lett volna, egy nagyobb városba volt a forgalmi vizsga, volt három sávos jobra , balra, egyenesen haladó sával szakasz de ott villogó kiegészitő zöld lámpák voltak, semmi ilyen felfestet kiegészitő
2022. jan. 7. 01:28
 18/28 A kérdező kommentje:
mi előtt félre értené nem egy lámpás kerszteződéses volt a vizsgán hosszú szkasz volt sok féle , fajta lámpával kereszteződéssel , de tényleg sehol nem volt ilyen felfestett nyil valami
2022. jan. 7. 01:32
 19/28 A kérdező kommentje:
Jah és igen ugyan ennél a kereszteződésnél maradva, amit le sreneltem , a szemből érkező balra kanyarodónak is van ilyen zöld felfestéses kiegészitő nyila. Szóval a 8-asnak lehet igaza csak itt balra kanyarodásnál annyi különbséggel hogy el kell engedni a szemből érkező egyenesen haladókat, jobra kis ivbe kanyarodókat , meg a zebrán át kelő embereket. Csak ez mégis csak fasz*ág szerintem mert nappal nagy forgalom van amire eljönnek szemből , le térnek jobbra , elmennek a gyalogosok addigra "legális" zöldet kapok. Jobra térésnél onnan ahonan a screen van , valamivel egyszerübb akkor ott csak két zebrát kell figyelni , de nappal szerintem az is necces mert ugyis nagy a gyalogos forgalom szinte mindig, és ugyszintén mire mindenki elmegy már lámpás zöldet kapok. Szóval max este látom értelmét ennek, mikor nincs forgalom. Legalábbis én igy raktam össze a funkcióját és használatát , baleset mentes használtát. De javitsatok ha valaki mégis látot vagy járt hasonló lámpás kereszteződésekbe.
2022. jan. 7. 02:01
 20/28 anonim ***** válasza:

Németországban is vannak ilyenek.

Ott annyit jelent, hogy a piroson is kanyarodhatsz a nyíl irányába (általában jobbra), ha nem jön senki.

2022. jan. 7. 02:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!