Jobbra kisívben kanyarodónak akkor is elsőbbsége van a balra kanyarodóval szemben, ha a jobbra kanyarodó a belső sávba érkezik?
Figyelt kérdés
Az tiszta, hogy a jobbra kanyarodonak elsőbbsége van. De a kresz kimondja, hogy kanyarodhat a belső sávba is azonnal, viszont az sáv váltásnak számít, ígyis kell viselkednie. Van erre valami pontos kritérium? Tehát a balra kanyarodó a sávot váltó autónak is elsőbbséget ad? Köszi előre is.2022. ápr. 26. 19:48
11/12 anonim válasza:
A kresz csak azt írja hogy az úttest menetirány szerinti jobb oldalára kanyarodjunk. Ha egy sáv kanyarodik, nincs felfestés szaggatott vonallal, hogy az adott sáv melyik sávba érkezik, akkor közlekedhetsz célirányosan, érkezhetsz abba a sávba, amelyikbe szeretnél, DE! egyértelmű legyen. Ne két sáv közé érkezz, az utolsó pillanatban ne gondold meg magad stb.
12/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a válaszokat. Szerintem sokkal egyszerűbb lenne, ha mindig lehetne sávból sávba kanyarodni, meg ha a legtöbb út alapból párhuzamos lenne, de azért tudom, hogy az élet ennyire nem lehet egyszerű. 😅
2022. ápr. 27. 15:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!