Jobbra kisívben kanyarodónak akkor is elsőbbsége van a balra kanyarodóval szemben, ha a jobbra kanyarodó a belső sávba érkezik?
Közben ezt találtam. Tehát akkor csak az óvatosság az egyetlen "út"? Ti hogy szoktátok csinálni?
Hogyne kanyarodhatna jobbra kis ívben a belső sávba. A kresz azt írja elő, hogy az úttest jobb oldalára kell kanyarodni, nem a jobb szélére. Jobb oldal minden sáv, ami abba az irányba halad. És igen, a jobbra kanyarodónak elsőbbsége van a szemből érkező, balra nagy ívben kanyarodóval szemben.
Ha a #4 válaszoló szerint halad a jármű, akkor már a sávváltás szabályai érvényesek.
A KRESZ csak azt írja, honnan, azt nem, hogy hova. A jobbra kanyarodó érkezhet a belsőbe.
A balra kanyarodó a külsőbe.
De a jobbra kanyarodónak van előnye, így a balra kanyarodó nem akadályozhatja.
Én nem tudom, de nekem úgy lenne logikus, hogy a jobbra kanyarodó, a jobbratartást figyelembe véve, csak a külsőbe érkezhet.
Ezt még az oktatók is máshogy tudják. Nekem a C kategóriás oktatóm azt mondta hogy csak a külsőbe, vagy ha a belsőbe akarok, akkor kanyarodás közben mehet az index balra és akkor mehetek a külsőbe. Gki-n meg elkezdi az oktató.."Te meg mit csinálsz?" Há' mondom nekem így tanították. Szerinte mehet egyből a külsőbe.
Az A1 kategóriánál meg úgy mondta az oktató, hogy mindig a külsőbe érkezek, és akkor majd utánna átsorolok. Oszt akkor döntsd el hogy mi a helyes..🤷♂️
Szabad érvelés helyett a kreszprofesszor írását belinkelnem?
Ugyanazt mondja, mutatja, mint amit én is írtam a 6. válaszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!