Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » 2 sávos körforgalomból kötelez...

2 sávos körforgalomból kötelezően ki kell engedni a belső sávban közlekedőt, ha indexel, és sávot váltana? Vagy körbe kell menjen még egyszer, ha nem engedik ki?

Figyelt kérdés
Kinek a felelősége ilyenkor a koccanás?

2022. ápr. 24. 21:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%
A koccanáskor a felelősség azé, aki sávot váltott.
2022. ápr. 25. 08:54
 12/17 anonim ***** válasza:
19%
Nem kell kiengedni, de azt is tartsd észben, hogy külsőben nem közlekedhetsz, kivéve, ha a következő lehetőségnél elhagyod a körforgalmat; azaz nem igazán fordulhatna elő olyan helyzet, amikor a belsőben haladó nem tud kisorolni. Persze amikor külsőben megy körbe valaki (szabálytalanul), az más.
2022. ápr. 25. 09:45
 13/17 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó, egy sima két sávosban pedig mehetsz a külsőben. Direkt utána is olvastam, nem kötelező a belsőbe bemenni.
2022. ápr. 25. 10:14
 14/17 anonim ***** válasza:
86%
12-es , ezt sokáig én is rosszul tudtam : bizony teljesen szabályos akár egész álló nap a külsőben karikázni. Csak épp eléggé rontja az àteresztőképességet, hogy túl kevesen merik a belső sávot használni és lássuk be: nem alaptalanul.
2022. ápr. 25. 16:12
 15/17 anonim ***** válasza:
33%
Gyerekek menjetek el kocsikázni a Diadalív alá, tegyetek pár kört és meglesz a válasz a kérdésre! ;)
2022. júl. 25. 01:51
 16/17 anonim ***** válasza:
[link] Parancsoljatok!
2022. júl. 25. 02:20
 17/17 anonim ***** válasza:
81%

#15: igazából mehetsz Spanyolországba vagy Olaszországba is, ugyanez van.

Káosznak tűnik, de nagyon FIGYELNEK EGYMÁSRA. A körforgalom kifelé sodor, mint egy centrifuga, gyakorlatilag lehetetlen kívül körbemenni, mert olyan dudakoncertet kapsz, hogy lesel, és az utad is el lesz zárva, mert senki nem számít rá higy ekkora baromságot akartál csinálni ;)

Első napokban tiszta agyfaszt kaptam, aztán átállt az agyam, és azóta is az az álmom hogy egyszer Magyarországon olyan közlekedési kultúra legyen. De itt igazából mindenki szándékosan szopatja a másikat, vagy annyira homály hogy fel sem fogja hogy 2-3 másik autós mentette meg a helyzetet.

2022. júl. 25. 06:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!