Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért gyorsít valaki amikor...

Miért gyorsít valaki amikor épp megelőzi valaki?

Figyelt kérdés
Mert ugye ez balesetveszélyes ha mondjuk jön valaki szemben.
2022. ápr. 11. 18:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert egy igazi istenbarma.
2022. ápr. 12. 08:42
 12/14 anonim ***** válasza:
21%

#8 Látom a sok egybitesnek sikerült felfogni a lényeget.

Sehol nem írtam, hogy nem kell segíteni.

Ellenben a tény az tény, sokan egyszerűen nem tudják hogy kell előzni, a visszaváltás fogalmát véletlenül sem ismerik, aztán csodálkoznak, hogy a legfelső fokozatban nem gyorsul a kocsi, és az előzött félnek kell fékezéssel, lassítással menteni a helyzetet.

Persze a KRESZ kiírja hogy segítsd az előzést, de azt is, hogy előzni csak az előzött fél zavarása nélkül lehet.

Ha már arról beszélünk, hogy valakinek "bőven sok" a sebesség, az meg mi a töknek előz? Hogy 2 km/h-val jobban haladhasson?

Az meg hogy hány fokozat van jelen esetben nem releváns, csak kötekedés részedről.

2022. ápr. 12. 11:57
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Múlt héten jártam így. 80-nal közlekedő piros 206-os Peugeot, távolban közeledő szembejövő autó. Én 100-zal nekiállok előzni a lejtőn és csak nem sikerül befejezni a manővert, végül 120 volt, amivel vissza tudtam sorolni, nem sokkal a szembe jövő előtt. Következő település piros lámpájánál megállt ő is, én kiszálltam a kocsiból, udvariasan bekopogtam az ablakon és feltettem neki ugyanazt a kérdést, amit a kérdező.

A kormánynál egy 50+-os hölgy üldögélt, szólt a rádió és ő bőszen beszélgetett a barátnőjével. Kiderült, hogy annyira jól érezték magukat,hogy észre sem vette, hogy megelőztem és azt sem, hogy a lejtőn lefelé a kocsi begyorsult, így sikerült neki majdnem megölnie engem, meg jó eséllyel a szembejövőt is. Amikor megértette, hogy mit csinált, látszott rajta, hogy megijedt, ezért nem is rancogtam neki tovább, de remélem jó lecke volt.

Nem csak bunkóságból, hanem figyelmetlenségből is csinálnak ilyet az emberek.

2022. ápr. 12. 14:06
 14/14 anonim ***** válasza:
Vagy mert szándékosan hülye bunkó, aki sértve érzi az egóját, ha valaki meg meri előzni, vagy pedig bambul vezetés közben, és akkor eszmél rá, hogy addig csak tötymörgött, mikor meglátja, hogy előzik.
2022. ápr. 13. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!