Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Pofàtlan vagy sem? Esetleg...

Pofàtlan vagy sem? Esetleg hatàresetbe?

Figyelt kérdés

[link]

József Attila utcan mentem a Baycsy-Zsilinszky útra. A belső sàv tele volt, a külső üres. Előre mentem, ès a Hercegprímàs itcànàl (ott a làmpa, addig lehet egyenesen menni) besoroltam a közèpső sàvba ahol lehet egyenesen ès balra kanyarodni.

Sztem kresz szerint helyes, etikailag màr talàn kifogàsolható, de aki egyenesen megy, az mehet a külsősàvban is, ès ott vàltottam sàvot, ahol az utam megkívànta.

Vèlemènyetek erről a szituàcióról?

2022. febr. 23. 10:30
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
20# de ha mindenki a belsőben va, a külsőben senki, akkor egy kereszteződèsben fele anyian vannak, mint lehetne, ezzel feltartjàk a màsikat.... ergo mindenki mindenki....
2022. febr. 23. 12:59
 22/31 anonim ***** válasza:

ITGuy, még ez is véleményes. 1. kereszteződés, tegyük fel, 2 egyenesen haladó sáv. 2. kereszteződés: 1 sáv egyenesen, 1 sáv jobbra kanyarodó. Ha én az 1. kereszteződésnél a kulsoben megyek , majd bekéredzkedek még a 2. kereszteződés előtt, miért is vagyok pofátlan?

Ne feledjük , hogy sok helyen azért nyitnak újabb sávokat kereszteződések előtt, mert az adott irányban egyetlen sáv túl kicsi kapacitást adna az adott kereszteződésben, miközben a folyópályán már simán elegendő kevesebb sáv is. Ilyen helyen sokan nem szórakoznak a kétszeri sávváltással, hanem maradnak ott, ahol voltak. Ez addig oké, amíg egy lámpaváltás alatt át is fér mindenki. De amint ez nem így van, már indokolt a plusz sáv használata a közlekedés gyorsítása érdekében. És ilyenkor előfordul , hogy a többlet sáv az kanyarodóvá válik, mégsem érzek semmi kivetnivalót abban, ha valaki az azt megelőző csomópontban azt használja inkább a zsúfolt belső sáv helyett.

2022. febr. 23. 13:00
 23/31 A kérdező kommentje:
lefordítva, ha gyorsitható a forgalom a "jobra" tartàssal akkor mièrt nr? de fordítva is, ha +5 autó befèr azzal hogy besorol a belsőbe, akkor mièrt ne... mert autópàlyàn màs, ez tèny...
2022. febr. 23. 13:02
 24/31 A kérdező kommentje:
* màrmint egy ilyen szakaszra fèr be
2022. febr. 23. 13:04
 25/31 anonim ***** válasza:

Mondjuk a József Attila utca nem egy hosszú szakasz és durván a belváros, de pl. ugyanez szokott lenni a Váci úton a Megyeri út és az Északi Vasúti Összekötő híd között.

Jön befelé a forgalom. A belső sáv tele és araszol (pedig csak kb minden huszadik akar balra kanyarodni valahol), miközben a külső sávban lendületesen lehet haladni.

2022. febr. 23. 13:14
 26/31 A kérdező kommentje:
újpestről jàrok be..... ismerem azt a szitut is, vègülis ugyan az mondjok ott a 196, meg tàrsai a vàróba meg tudja fogni a külsőt.....
2022. febr. 23. 13:21
 27/31 A kérdező kommentje:
mondjuk a kifele az àrpàdhídnàl ahogy lemèsz a körútra, ugyan ez egy kicsot bunkósàg. (ott mindenki kanyarodni akar a körútra)
2022. febr. 23. 13:23
 28/31 anonim ***** válasza:

Valóban. De amikor egy szál busz sincs közel és távol, akkor is így közlekednek.

2022. febr. 23. 13:25
 29/31 A kérdező kommentje:

igen... , èszrevető. Bàr ott meg a " ha ledordul az előttem lèvő, feltart" gondolat is benne lehet az berbe....

Règóta bennem van egy màsik kèrdès:

Rakpart... Felujjítàs kezdetèn lezàrtàk az 1-ik sàvot. Maradt kèt sàv kifele, a józsefre. Mad az apàcainàl 1 sàv volt egy 10 m majd 2 sàv, ès a rakpartról a külsőből tudtàl fordulni. (A belső ment volna egyenesen, de az fullra le volt zàrva. Mindenki külsőben volt. nagy dugó.1-2 en bementek a belsőbe, előre mentek, ès vissza. Ez így bunkó. De ha minden 2. autó bement volna, ezzel feltöltik a belső sàvot, majd zipzàr elven vissza, megoldható lett volna, ès gyorsult volna otta forgalom, vagy a moràl miatt a belső sàv beszorult volna?

2022. febr. 23. 13:37
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
#22 nálam az nem pofátlanság. Arról beszéltem, ha az első kereszteződésben csak jobbra lehet menni és abból a sávból ugrassz vissza a kereszteződés előtt, a belsőbe, mielőtt kimegy alólad a sáv.
2022. febr. 23. 14:14
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!