Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Pofàtlan vagy sem? Esetleg...

Pofàtlan vagy sem? Esetleg hatàresetbe?

Figyelt kérdés

[link]

József Attila utcan mentem a Baycsy-Zsilinszky útra. A belső sàv tele volt, a külső üres. Előre mentem, ès a Hercegprímàs itcànàl (ott a làmpa, addig lehet egyenesen menni) besoroltam a közèpső sàvba ahol lehet egyenesen ès balra kanyarodni.

Sztem kresz szerint helyes, etikailag màr talàn kifogàsolható, de aki egyenesen megy, az mehet a külsősàvban is, ès ott vàltottam sàvot, ahol az utam megkívànta.

Vèlemènyetek erről a szituàcióról?

2022. febr. 23. 10:30
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Nem is értem a kérdést. Mindkét sávban lehet menni egyenesen. Te mentél, ameddig lehet, aztán sávot váltottál.

Gondolom, azért (is) volt a belső tele, mert mindenki abban ment már kilométerekkel a kanyarodási szándék előtt :D Ők is mehettek volna a külsőben addig, amíg lehet.

2022. febr. 23. 11:31
 12/31 anonim ***** válasza:
22%
10.! Milyen jobbra tartás? Párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, ahol a sávok fel vannak festve, nincs jobbra tartási kötelezettség.
2022. febr. 23. 11:40
 13/31 anonim ***** válasza:
23%

Igen, tudom, hogy ezzel takarózik mindenki aki csakis a belső sávot képes használni, de azért van jobbra tartási kötelezettség.

2022. febr. 23. 11:46
 14/31 anonim ***** válasza:
11%
13. mondom, hogy NINCS!
2022. febr. 23. 12:09
 15/31 anonim ***** válasza:
60%

Mondom VAN

[link]

2022. febr. 23. 12:12
 16/31 anonim ***** válasza:
51%

15.

(4) Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármű mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb előrehaladás érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos.

2022. febr. 23. 12:15
 17/31 anonim ***** válasza:
77%

A jobbra tartás szempontjából a kulcsmondat abban amit idéztél az, hogy

"...3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival...feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza..."

2022. febr. 23. 12:21
 18/31 anonim ***** válasza:
Akkor lettél volna pofátlan, ha csak jobbra lehetett volna kanyarodni, de meg végigcsattogsz rajta boldogan és a jobbra kanyarodás helyett bekéredzkedsz és mész tovább egyenesen.
2022. febr. 23. 12:36
 19/31 anonim ***** válasza:
#17-re reflektálva, ha esetleg túl bonyolult lenne a sok betű itt a lényeg lényege: "...feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza".
2022. febr. 23. 12:38
 20/31 anonim ***** válasza:
31%
Egy olyan úton, ahol forgalmi okból rendszerint a 50 sem jellemző, sűrűn vannak kereszteződések, lámpák, elég nehéz valakit a gyorsabb haladásban akadályozni. Ha a sor a lámpánál áll, mert tilosat mutat, akkor te most akadályozol a gyorsabb haladásban, amikor állunk? Vagy éppen csak megyegetünk?
2022. febr. 23. 12:52
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!