Mennyire vészes Budapesten autóval közlekedni?
5 éve van jogosítványom, évi 20-25 ezer kilométereket vezettem városokban, illetve megyeszékhelyeken, viszont most Budapestre kell a munkám miatt heti 2x feljárnom.
Mennyire vészes? :D Budapesten még nem vezettem soha.
Mindentől is függ. Van amikor katasztrófa, sírva menekülnék, van amikor ugyanaz az útvonal a legnyugisabb. Általában attól tartok, hogy lesz egy idióta aki nem ismer valamilyen szabályt, vagy csak tesz rá, és azért lesz balesetem. Túl sokszor tapasztaltam meg, hogy a bringás, a rolleres, a gyalogos a legnagyobb tiltás ellenére is vakon beszágolt a kereszteződésbe.
Nagyon sok helyen túl halvány, vagy nincs is felfestés az úton. Aki ritkán, vagy sose vezetett még pesten, vagy nagyvárosban az hamar bekerülhet a semerre nem tudok mozdulni szituba, mert minden irányból jönnek és felfestés hiányában nem tudod merre menj.
A felfestések tény, hogy kalap szarok. Kedvencem amikor ott a régi, meg a még régebbi, amire ráfestenek sárgával ideigleneset, ami "ideiglenesen" ott marad örökre, majd a sárgát is átsárgázzák újra... Például mikor nem leszedték a buszsáv ideiglenes jelzését, csak áthúzták keresztben hogy nem érvényes...
Vagy az Üllői metrófelújítás igazi rémálom.
Kedvencem hogy az ideiglenes táblák konkrétan nem az aktuális helyzetet mutatják. Pedig kötelező lenne munkavégzés előtt kitáblázni.
Kint van a tábla, hogy elfogy a külső sáv, aki azt nézi besorol a belső sávokba. Majd kiderül, hogy a belső 2 sávban bizony fel van túrva az út aztán nyilván feltorlódik a forgalom mert csak a külső sáv szabad... Vicc az egész.
Nyilván ebben erősen benne van a politika keze is.
Például Népligetnél az MVM Dome-nál naponta marták fel és aszfaltozták újra az utat láthatóan semmi egyéb munkavégzés nem volt. Közben meg ment a kampányolás, hogy Karácsony miatt vannak a dugók. Sajnos Budapesten az ilyen politikai játszmákat erősen megszívják az autósok mg az ott élők is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!