Szerintetek Budapesten autóval közlekednek többen vagy tömegközlekedéssel?
Gyerekként a kék metró vonalán M3 nőttem fel, a 90-es és a 2000 években csurrig voltak a metrók alig lehetett belépni.
Ma már sokkal szellősebb a helyzet, lehet azért mert sokkal több új vonal létesült (fonódó villamos, M4, meghosszabbított villamosvonalak) de messze nem annyi ember közlekedik tömegközlekedéssel mint 13-18 évvel ezelőtt.
Nagyon sokan autóval járnak, de ezt már egy plázában is ki lehet szúrni hogy aki már kissé igényesebb külsejű az már a parkolóból jön fel. A tömegközlekedésen a nyugdíjasokat leszámítva csak a szegények és nagyon szegényeket látni vagy diákokat.
a koronapánik előtt elviselhetetlen tömeg volt az M3 metrón.
De igazad van sokkal többen járnak autóval. Budapest lakossága papíron kb 2M, de valójában 3-4M ember él és dolgozik életvitelszerűen.
Ezeknek több, mint a fele kocsival jár.
Én pl legtöbbször bicajozok városon belül, mert a tömegközlekedés számomra undorítóan zsúfolt. Nekem kb Norvég méretű intim szférám van :))
A 4-es metróval mondjuk szivesen járok, azon nincs annyi aljanép, és csak suli előtti idősávban van rajta nagy tömeg.
Az autó a belvárosban már nagyon ritkán használom, elfiselhetetlen a dugó, nincs parkolóhely, bicajjal sokkal nyugisabb és kényelmesebb, gyorsabb, kiszámíthatóbb.
Inkább hajlik az autó felé, mint a tömegközlekedés felé.
Gazdag a mi népünk, ha egy hodályban egyedül fekszik a vezető...
Egyébként én is azon röhögök, hogy mindenki sápítozik milyen szarul él, de azért kocsival megy szarni is. Egy ilyen városi rohangálós autó mindennel együtt havi 50-100-e Ft-ot elvisz, attól függ mennyire sok a baj vele.
Mellé még betol az arcába havi 50 ezer Ft cigit.
De mikor én kéthavonta megveszem a 2000Ft disznóhús helyett a 4000Ft-os vadhúst akkor én vagyok a burzsuj :))
A tömegközlekedés részaránya az utóbbi évtizedekben hagyományosan az utazások számában kb 60%, az egyéni közlekedésé 40%. Ennél pontosabb képet kaphattok az alábbi cikkben:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!