Ha a kerepesi úti tahóhoz hasonló odaugrik az autómhoz, akkor nincs önvédelem addig amíg meg nem üt?
Egy magát szakértőnek valló talán közlekedés jogász nyilatkozta ezt valamelyik stábnak, és nem értem.
Gondolom mindenkinek megvan az ominózus "verekedős" videó szombatról, a végén ha nem felejtem el linkelem ha esetleg valaki nem ismerné.
Engem sokkal inkább ez háborított fel, hogy nekem csak ott kell ülnöm a kocsiba, és végighallgatni hogy elküld az anyámba, vagy, hogy mikor vág szájba, és majd aztán lefújhatom pl. gázsprével, vagy csak akkor lőhetem arcon a viselési engedéllyel tartott gázpisztolyommal, esetleg ha erősebbnek vélem magam, csak az ő ütése után üthetek vissza?
Szóval nem értem a Volskwagense miért nem önvédelemből cselekedett?!
Fenyegető, támadó magatartással, büntető fékeztek előtte, majd az arcába álltak, hogy így agyon verlek úgy agyon verlek?
Hallottam, hogy mi volt az állítólagos előzmény.
Szerintem mindenki hibázott már, most nem az a kérdés, hogy mekkorát, meg mit csinált a Volkswagenes, biztos volt már olyan eset amikor utánam is jöhettek volna ugyan így, de egy vészvillogózással, vagy intéssel letudtuk, meg anyázott a másik a saját autójában.
Fordítva már én is voltam így, anyáztam de nem szállok ki.
Ez a baromarcú meg azt nyilatkozza, hogy csak egy elnézést várt volna, és visszaül?
Nem azért, de bármekkorát hibázok, ha nekem így jön oda biztos, hogy nem fogok elnézést kérni. (anyázik, veréssel fenyeget, feltépi az ajtómat, és kérjek elnézést? A cipőjét is lenyaljam utána?)
Igen, volt, hogy egy motorost nem vettem észre, ráhúztam a kormányt majd gyorsan vissza.
Az első lámpánál jött is oda, mielőtt bármit szólt volna, mondtam, hogy elnézést, ne haragudj nem láttalak.
Nem ezzel van a baj, elnézést kérni nem szégyen, de ha úgy jönnek oda ahogy azt fent vázoltam akkor szó se lehet róla.
Ha úgy jönnek, oda, hogy "szedd fel a szemetet mert szétb*szom a fejed" és beleáll az arcomba akkor igen.
Ha rád vicsorog egy kutya, és beléd áll mit csinálsz?
Felrúgod, de nem várod meg míg megharap.
Az ösztön ezt követeli meg, megakarod előzni a bajt.
Mondhatnám, hogyha elsőbbséged van de bevágnak eléd fékezel, vagy belemész a másikba mert neked van igazad?
Fékezel nem?Mert megakarod előzni a bajt.
(senki sem fogja bebizonyítani, hogy te megtudtál volna állni vagy nem)
Igen, nem jó példa egyik sem, sem a szemetelés, sem a kutya, sem a balesetmegelőző fékezés, de remélem érthető az is, hogy engem miért háborít fel az hogy el kell fogadnom, és meg kell várnom amíg megütnek, és csak aztán tehetek bármit is.
Hát...nézd, én pl. régiség gyűjtőként sokszor botlok bele vágó-szuró eszközökbe, sőt restauralok is sokat belőlük. Ez azzal jár, hogy nyilván becsben is tartva nem a csomagtartóban szállítom őket, hanem akár magam mellett, anyós ülésre lerakva stb.
Ha rám borította volna így az autós a saját ajtómat, tuti h. szetszabdalom a hülye fejét a bohóc szakallaval együtt és az orrába tolom..
Kérdező!
Pont ezért csak a szája járt az Audisnak, mert ő is tudta, hogy ha elsőnek üt, akkor egyrészt ő a támadó, másrészt ha utána szájon vágják, az jogos önvédelem.
Mondjuk itt pont az audisnak van igaza...
12-es bachatod ha kifordítja a megtámadott fél a kezedből és beléd állítja, esetleg feldugja az orrodba agyig.
Jogos védelem van most a jogban, nem önvédelem. Az arányosság most is elvárás, mégha sokkal nagyobb mozgásteret is ad. Pl., ha éjszaka betörnek a lakásodba, éles és/vagy vagyon elleni támadásnak tekinthető.
Nem hivatkozhat jogos védelemre az, aki a tamadást kiprovokálja.
A gyere ki a kocsma elé pl. ilyen.
Jeln esetben én nem tudom, higy minek tekintené a bíróság.
A verbális aggreszió fényes nappal, sok embertől körülvéve szerintem nem élet ellenes, dolog elleni támadásnak sem gondolnám.
A feltépet ajtót én úgy látom rendeltetésszerűen tette.
A verekedést nem ő kezdte.
A satuzása egyébként szándékos bűncselekmény.
#14-es: Teszel egy próbát.? :)
Nyilván aki "szerelmese" ezeknek, azért valamennyire használni is tudja... :)
Azért egy szép akrafena könnyeket tud csalni a szembe...;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!