Önvédelemi eszköz az autóba?
Sokszor hallottam már, hogy sofőr társaim különféle eszközöket tartanak maguknál ha "baj" van... Baseball ütő, nyomaték kulcs, boxer, vascső stb...
Van ezeknek bármi jelentősége? Ha használja is az eszköz tulajdonosa, akkor ő húzza a rövidebbet a bíróságon, nem?
Megéri ilyen eszközöket tartani az autóban? Ti raktatok az autóba egy "kis pluszt"? Volt már rá példa hogy alkalmaztátok, akár elriasztásra?
Nálam van Fa Testápoló. Mondjuk nem az emberek miatt tartom, hanem a sok kóbor kutya miatt. Sajnos az éhes állat agresszív.
Önvédelmi célból sem lehet magadnál tartani bármit. Szerintem, aki ennyjre fél, annak fegyvertartásit kellene szerezni, utána pedig gázriasztó pisztolyt magadnál tartani.
Az arányosság ma is elvárt támadás esetén, csak nem olyan agyament módon, mint régen volt. Annál sokkal tágabb a mozgástered.
A támadást elkerülni nem elvárás. Az azt kiprovokáló viszont nem számíthat jogos védelem megállapítására.
Pl. ha agresszív vagy, veszélyezteted a többieket, tolod a másikat, lesatuzol előtte, és erre megvernek, persze védekezhetsz. Nem kell tétlenül tűrnöd. De nem fognak jogos védelmet megállapítani a te akcióidra.
Ha meg olyasmi van a kezed ügyében, ami nem szokványos, könnyen lehet, hogy ha használod, fegyvernek minősítenek egy feszítővasat is akár.
Boxer, vipera a tulajdonodban sem lehetne.
Olvastam valakinél itt korábban, hogy pl. vascső miért ne lehetne az anyósülésen, ha egyszer vízvezeték-szerelő. Lehet. De ha matek tanár, akkor már nehezen magyarázható.
Persze börtönben ülni kellenesebb, mint temetőben pihengetni. Szóval ez is lehet szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!