Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Önvédelemi eszköz az autóba?

Önvédelemi eszköz az autóba?

Figyelt kérdés

Sokszor hallottam már, hogy sofőr társaim különféle eszközöket tartanak maguknál ha "baj" van... Baseball ütő, nyomaték kulcs, boxer, vascső stb...

Van ezeknek bármi jelentősége? Ha használja is az eszköz tulajdonosa, akkor ő húzza a rövidebbet a bíróságon, nem?

Megéri ilyen eszközöket tartani az autóban? Ti raktatok az autóba egy "kis pluszt"? Volt már rá példa hogy alkalmaztátok, akár elriasztásra?

2021. ápr. 21. 00:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%
Nem kell bézbózütő meg ilyesmi, elég egy 36-os vagy annál nagyobb villáskulcs...
2021. ápr. 21. 09:35
 12/15 anonim ***** válasza:
72%

7-es válasz lepontozását én se értem. Én mindenesetre nyomtam rá egy zöld pipát. :-)

Én azért nem tartanék efféle fa és vas "testápolókat" önvédelmi céllal az autóban, mert ha használni akarnám, nagy esélyt látok rá, hogy a másik, ha közelharcban járatosabb (és valószínűleg az, mert én semennyire se vagyok járatos), akkor egyszerűen kiszedi a kezemből a tárgyat, és máris engem kalapál agyon vele.

Hasonló okokból gázspray-t se használnék ember ellen, legföljebb kutya ellen, ha mondjuk biciklizésnél megtámadna.

Egyébként kerültem már közlekedési konfliktushelyzetbe. Tapasztalatom szerint az anyázás, a másik becsmérlése könnyen megy, de kezet nem nagyon emel senki a másikra. Azért annyi esze mindenkinek van, hogy aki először üt, az bűncselekményt követ el, a másik meg jogos önvédelemre hivatkozhat, amikor szájon vágja. És azért a legtöbb ember nem akar rendőrségi ügyet magának.

2021. ápr. 21. 10:19
 13/15 anonim ***** válasza:
58%

"Boxer, vipera a tulajdonodban sem lehetne."

De lehet, semmi sem tiltja a birtoklásukat, csak közterületre nem viheted őket - kivéve nyilván, ha becsomagolva szállítod. Otthon a betörő ellen pl. használhatod jogos védelmi helyzetben.

Kérdező, ha félsz akkor gázsprayt vegyél, de ebből sem mindegy hogy milyet, nem akarok litániát írni, keress rá googlen, hogy milyen típusút ajánlanak.

Egyébként meg "balhé" esetén nem kell kiszállni az autóból, és ennyi. Egy puszta kezes emberrel szemben az autó kb. egy tank, úgysem tud ártani neked.

2021. ápr. 21. 11:42
 14/15 anonim ***** válasza:
72%

Nem kell kiszállni emberkedni, sőt szájkaratéba sem kell belemenni. Csak annak legyen szája, akinek ha kell, van keze is...

Ömvédelmi eszköznek ott van maga az autó: "Bocs, megijesztett a baseball-ütőtől pókhálósra tört szélvédő és lecsúszott a lábam a kuplungról... arról nem tehetek hogy az autó pont átment szegényen, azt sem láttam hogy előtte van, hisz mint mondtam, nem láttam ki a szélvédőn..."

2021. ápr. 21. 14:29
 15/15 anonim ***** válasza:
73%
AK47 a minimum szvsz... most komolyan, ugye mindennapos eset, hogy emberek autóknál verekednek stb... De biztos ami biztos legyen a kocsiban egy hónapra elegendő élelem is, ki tudja mikor jön augusztusban egy hófúvás és ragadsz az autópálya közepén egyedül.
2021. ápr. 21. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!