Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Balesetet okoztam! Hogy lehet...

Balesetet okoztam! Hogy lehet hogy ekkora bajban vagyok?

Figyelt kérdés

Figyelmetlenül kikanyarodtam egy kis utcából egy autó elé. A holtteremben volt de nem néztem meg mindkét tükörben és belémjött. Összetört az eleje a kocsijának, az enyémnek a hátulja.

Egy kb 35-40 es házaspár volt, nagyon mérgesek voltak rám.

Kiabáltak velem. Kitöltöttük a károkozási papírokat. Beismertem hogy én voltam a hibás. Egy régebbi autó volt az övéké egy 5ös golf. Azt mondták hogy mivel nincs hozzá alkatrész, milliós a kárjuk és hogy ha a biztosító nem fizet eleget, rajtam fogják behajtattni.

Azt mondták hogy az sem kizárt hogy börtönbüntetést kérnek rám mert a feleségének valami rokona hatóságnál dolgozik.

Megadtam a telefonszámom nekik meg mindenemet, kértem hogy ne jelentsenek fel. Azt mondták elég mérgesen hogy majd még meglátják.

Azóta beszéltem egyik kollegával a dologról, ő mondta hogy szerinte adjam el a kocsimat és fizessem ki őket, mert jobb nem packázni ilyen hatósági kapcsolatos emberekkel. Mondta hogy lehet meg is tudnak veretni ha akarnak, úgy h jobb ha együttműködök velük. Még azt is adta tanácsnak hogy próbájam meg azt hogy nekik adom az autót addig használatra hátha nem jelentenek úgy fel.

Első autóm, 1 éve van jogosítványom még csak.

Az eset óta pár óra telt el.

Azóta teljes sokkban vagyok.

Remeg kezem,lábam nem akarom hogy bötön büntetést kapjak, vagy megveressenek. Mit tudok tenni?

Egyedül élek 30 éves vagyok, munkába is az autóval járok.

Kérem segítsenek! Köszönöm!

2022. jan. 14. 15:46
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, érdemes lett volna rendőrt hívni, ha tényleg személyi sérülés történt! A rendőr előtt tuti nem mertek volna fenyegetőzni, meg a befolyásos ismerőssel riogatni!

A biztosító pont annyit fog fizetni, amennyit indokoltnak tart.

Neked annyi hátrányod lesz ebből, hogy jövőre meg fog emelkedni a biztosítási díjad.

2022. jan. 14. 16:12
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha hívtál volna rendőrt, még az is kiderülhetett volna, hogy az óbégatók jelentősen nagyobb sebességgel jöttek... tehát ők is hibásak a balesetben...
2022. jan. 14. 16:13
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg!

SEMMI baj nem lesz!

Nem kellett mentőt hívni, nem volt cserbenhagyás, papírok kitöltve.

Felment a pumpa és nekiálltak fenyegetőzni. Kellemetlen, de ennyi.

A köteleződ biztosítója intéz mindent, neked sem találkoznod, sem telefonon sem kell beszélned velük soha többet.

Ha zaklatnak vagy fenyegetnek, akkor TE tehetsz feljelentést!

2022. jan. 14. 16:14
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Beverte a könyökét és nyolc napon túl gyógyul? Mi? Az esze? Ahhoz kevés a nyolc nap. Ha törött volna, az valóban lehet hosszabb.

A veszélyeztetés csak szándékos bűncselekmény lehet. Ilyen pl. az un. büntetőfékezés.

Szóval az is marhaság a réséről.

2022. jan. 14. 16:16
 15/28 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező, nem véletlenül c-típusúak voltak a golfosok?
2022. jan. 14. 16:17
 16/28 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm hogy segítenek! Kicsit megnyugodtam, de hazudnék ha nem lennék még egy kisebb sokk alatt. Mégegyszer köszönöm!
2022. jan. 14. 16:18
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

16: próbálj megnyugodni, 99,99% hogy üres fenyegetőzés volt!

olyan meg a világon nincs, hogy egy koccanás miatt egyáltalán olyan eljárást kezdeményezzenek, aminek börtön a vége... Ez egy VICC!

2022. jan. 14. 16:20
 18/28 anonim ***** válasza:
94%
Ha személyi sérülés van, KÖTELEZŐ rendőrt hívni, ennek elmulasztása gondokat okozhat. Ebben a helyzetben mindenképpen kellett volna rendőrt hívnod. Kiderülhetett volna, hogy nem teljesen voltál hibás, mert mondjuk túl gyorsan jöttek. Ebben nem vagyok biztos, de ez segítségnyújtás elmulasztása is lehet szerintem.
2022. jan. 14. 16:21
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Meg ne próbáld. Most felejtsd el ez egy koccanás volt , nincs gond.
2022. jan. 14. 16:25
 20/28 anonim ***** válasza:
66%
írd ki ide a telefonszámukat, megbeszéljük velük
2022. jan. 14. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!