Mennyire életszerű egyedül levezetni 8-10 órát viszonylag kezdő sofőrként?
Addig vezess sokat.
Meg lehet csinálni, meg ugye szinte végig autópálya, nem egy stresszes környezet, 2-3 óránkent állj meg nyujtózni, pihenni, enni. Folyamatosan igyál vizet, hallgass zenét, vagy akármit, hogy ne lankadjon a figyelem.
A kompot mindenképp éjszakáta időzítsd.
Nézd , ez nagyon egyénfüggő, hogy ki mennyire bírja. Én 2-3 óráig élvezem a vezetést és 4-5 óra után mondom azt, hogy na most már kell egy nagyobb pihenő. De még 2-3 óránként váltott kezekkel is 8-10 óra után tele van a tököm, egyszerűen nem erre vagyok én kitalálva: nekem kell a tér. Más pedig ugye elmegy kamionozni es az élete nem szól másról , mint hogy úton van - persze, pihennek ők is, de azért csak megvannak azok a napi tizenórák…
A fontos dolog itt a fokozatosság. Igenis tervez be néhány lehetséges kiszálló pontot és támassz magaddal szemben reális elvárásokat. Lehet, hogy szar érzés Mosonmagyaróvárnál kiszállni a buliból, de még rosszabb Biatorbágynál leszállni a pályáról.
#14: kimerítő, ezért induljon éjszaka, amikor már alapból fáradt? Ez elég hülye tanács.
Inkább pont reggel induljon, hogy ne folyjon ki a szeme 4 óra után a sötétben.
Az én eddigi rekordjaim: egyedül 1200 km/nap, váltósöfőrrel 1600 km/nap. (Lehet, hogy más többet szokott, de gondoltam, talán érdekesek lehetnek az alábbiak.)
Ami nekem bevált:
- már előző este bepakolok a csomagtartóba,
- előtte igyekszem rápihenni, korán lefekszem aludni;
- ruházat: szűk szabású farmert érdemes elkerülni, cipő ne szorítson;
- hajnalban indulok (4-5 óra felé), mivel hajnalban, még kipihenten sokkal kevésbé megterhelő sötétben vezetni, mint este, amikor már ki vagyok merülve
- az ülés mellé mindig be van készítve édes innivaló (ide tea), valamint édesség és chips
- 2-4 óránként megállok és tornázom egy rövidet, hogy kicsit helyre álljon a keringésem
- délben és este 8 körül hosszabb étkezési szünetet tartok,
- nem megyek túl gyorsan, mert nagy sebességnél jobban kell koncentrálni és fárasztóbb (számomra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!