Mennyire életszerű egyedül levezetni 8-10 órát viszonylag kezdő sofőrként?
Figyelt kérdés
Svédországban élek, és sok itt élő magyar társamtól látom, hogy autóval járnak haza. Most szereztem csak jogsit, és gondolkodom rajta, hogy nyáron szívesen kipróbálnám, milyen autóval hazamenni. A legjobb útvonal is úgy nézne ki, hogy le kell vezetnem 7-8 órát a kompig, majd a kompon alhatok 8-at, majd Rostockból kellene egyhuzamban hazavezetni (úgy értem, külön hotelezés, alvás nélkül), ami olyan 11-12 óra.... Van köztetek, aki rendszeresen vezet ilyen hosszú utakon? Bele merjek vágni? Vagy próbáljak meg váltósofőrt keresni magam mellé? Mennyit lehet vajon emberileg vezetni alvás nélkül, max 1 óra pihenőkkel egy kezdőnek?2022. jan. 10. 07:23
1/16 anonim válasza:
Ha nyárig mindennap vezetsz, akkor szerzel annyi rutint, hogy belevághatsz.
2/16 anonim válasza:
Nem lehetetlen, de marha unalmas/kényelmetken. Egyszer kalandból lehet megcsinálnám, de ennyi.
3/16 anonim válasza:
Olyan nincs hogy egyhuzamban kell levezetni.
Nem írja senki elő, ezt neked kellene eldönteni hogy tudsz e annyit.
4/16 anonim válasza:
Meg lehet csinálni, csak nem javasolt, még rutinos vezetöknek is ajánlják, hogy pár óránként álljanak meg 15-30 percre pihenni.
De ha még így is soknak érzed, akkor félúton ki tudsz venni egy szobát, ahol éjszakázhatsz.
5/16 A kérdező kommentje:
Persze nem úgy értettem, hogy nem állok meg pár óránként enni, wczni, stb. Csak nem akarnék hotelben aludni....
2022. jan. 10. 08:14
6/16 anonim válasza:
#5 Aludhatsz a kocsidban is, bár én nem tudnék nyugodtan aludni egy személyautóban.
Egyébként nekem 4 éve van jogsim, tehát én sem vagyok egy rutinos róka, de ahogy fentebb is írták, kalandvágyból ettől függetlenül lehet én is belevágnék, de nem hinném, hogy sűrűn csinálnék ilyet. Ráadásul üzemanyag sem olcsó (oké, hogy ott fent sokat keresnék, de gondolom ott már az árak is olyanok).
7/16 anonim válasza:
Simán meg lehet csinálni, egy dolog fontos: ha fáradt vagy, állj meg és aludj egy kicsit. Nem kell sokat, fél óra, óra elég. 8 óra alvás után menni fog ez, csak unalmas egy kicsit.
8/16 anonim válasza:
Ehhez nem csak vezetési rutin kellene. Ezt pszichikailag is ki kell tudni bírni. 6-8 vagy akár 12 órákat vezetni nem egyszerű. Ha meg is érkeznél épségben, 2 napot aludnál utána. Akiket meg látsz, hogy hazavezetnek, valószínűleg nem egyedül indulnak útnak. Úgy, hogy ha mondjuk 4-6 óránként váltotok, hogy a másik tudjon pihenni, meg lehet csinálni. De az én ismerőseim akik ilyen távokat utaznak, mindig beiktatnak valami olcsó kis szállodát, motelt közben.
10/16 anonim válasza:
Meg lehet csinálni, autópályán végigmenni igazán nem nagy szám. Én anno Németországig is aludtam egyet egy kis szállóban, de akkor tél volt, havas-jeges volt az út és korán sötétedett. Nyáron ugyanazt a távot visszafelé kevesebb, mint fele idő alatt megtettem. Azt tanácsolom, hogy hosszabb autópályás út után állj meg egy kicsit, mielőtt behajtanál egy városba, hogy "átálljon az agyad".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!