Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem tartják be sokan a...

Miért nem tartják be sokan a követési távolságot?

Figyelt kérdés
Annyit foglalkozunk utóbbi időben a büntetőfékezéssel, a köv. táv. be nem tartásával miért nem? Heti hat napot vezetek, évi 50-60.000 km-t. Városban, országúton, autópályán. Naponta találkozom azzal az esettel, amikor jön valaki hátulról, és szinte pár centire van az autómtól. Szabályosan haladok, általában még egy picit többel is, de ilyenkor mit tegyek? Persze, ha villantok egy féklámpát, már én vagyok az aki bűncselekményt követ el, mert büntetőfékeztem, ezért nem is teszem, de rohadt idegesítő, hogy nekem kell rosszul éreznem magam, mert szabályosan haladok. Én sem szeretem, ha hússzal megy előttem valaki, vagy országúton ötvennel, 90 helyett, de inkább megelőzöm, ahogy lehet, és el is felejtem. De, ha a 90-nel haladó kamiont előzöm az autópályán 130-al, akkor miért jön a seggembe, és villog, meg dudál? Szerintem ez legalább annyira veszélyes, mint a büntetőfékezés.

2021. dec. 8. 11:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
A kérdésre válaszolok: azért, mert az, amit te nagyon veszélyesnek érzel, az a hátsónak teljesen rendben van, és tud reagálni, ha fékezni kell. Ennyi.
2021. dec. 8. 21:26
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

belém már jöttek amiatt, mert zebra előtt meg kellett állnom :D előrelátó barátunk mégsem látta annyira előre, hogy valami történni fog előttem...a gond csak épp annyi volt, hogy céges autó lévén kiesett 3 napra, pedig csak egy retkes lökhárítót kellett cserélni, meg az ajtón egy kis horpadást bejavítani...bérelhettünk helyette egy szakadt szart, amit például nem térített meg a biztosító, mivel a biztosító csak a szerelés ideje alatt fogja fizetni jó esetben...ami meg ugye egy 3-4 munkaóra, az nincs benne, ameddig megjön az alkatrész, meg ameddig fényezés után szárad 1 napot...

szóval mégegyszer egy ilyen agysebész belémjön, addig ütöm, ameddig mozog, még ha meg is b_sz a rendőr utána...

2021. dec. 9. 00:41
 13/15 anonim ***** válasza:
94%

"azért, mert az, amit te nagyon veszélyesnek érzel, az a hátsónak teljesen rendben van"

Attól hogy a másik fél agyhalott, és zéró veszélyérzete van attól még veszélyes és marhára nincsen rendben.

"és tud reagálni, ha fékezni kell"

Ez a hónap poénja volt, köszönjük... :D

2021. dec. 9. 09:29
 14/15 anonim ***** válasza:
91%

En a gondolkodas hianyaban keresnem az okot. Egyertelműen tulbecsüli az ilyen seggretapadós a tudomanyat, a texhnikat v mindkettőt.

En ilyenkor a ködlampamat (mindket oldalon van) szoktam ellenőrizni ha paranak tartom. Megdöbbentett legutóbb is, hogy mekkora reakcioidővel kezdett fékezni a figura... Mivan ha tenyleg satuzni kene valami miatt.

2021. dec. 15. 16:14
 15/15 anonim ***** válasza:

Autópályán kevesebbet megyek, ott azért biztos mást mondanék, ha ilyen szituba kerülnék, de városban, ill lakott területen kívül nyugodt szívvel megvillantom a féklámpát, ha nagyon a valagamba jön a paraszt. Nem satuzok, nem szórakozom vele méterekwn keresztül, egyetlen villantással jelzem, ha túl közel jött. Túl nem aggódom a szitut, mert ha meg kell állnom és belém durrant, az jó eséllyel "csak" anyagi káros lesz... Nekem. Azt viszont bevasalom rajta, ha a lakása bánja, akkor is. Pályán engem is frusztrálna, de ott még nem kerültem ilyen szituba.

Egyébként, ha a körülmények engedik, félrehúzódom megállási szándékkal, aztán menjen a birka, ha annyira siet. Gyorshajtásba nem engedem beletolni magam.

Szerencsére nem gyakori az ilyen helyzet.

2021. dec. 21. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!