Az alábbi szituációban kinek van elsőbbsége?
Van egy T alakú kereszteződés, mindhárom út kétirányú.
A T alak bal oldali száránál van egy stop tábla, a többieknek semmi. A kérdésem az lenne, hogy aki a stop tábla felől jön, mindenkinek elsőbbséget kell, hogy adjon, bármelyik irányba is haladnak tovább?
Most ebben mi a nem érthető?
Nem rosszból kérdezem, csak nem értem hogy mi az, amit nem értesz benne
A többieknek a semmi az egy háromszög tábla kellene legyen a védett út vonalvezetésével.
A többit előttem leírták, a stop tábla az stop tábla
Ilyen nem létezhet.
A jobbról érkező miatt felesleges, mert egyenrangú utak kereszteződésében is elsőbbsége lenne, a stop/maci nélkül is.
A tábla önmagában a keresztező forgalomra vonatkozik. A szemből érkezőre nem.
Szemből, ha egyenesen megy tovább, nem keresztezitek egymás útját.
Ha meg balra kanyarodik, akkor a tábla ellenére is a kanyarodási szabály szerint neked lenne elsőbbséged.
Egy hasonló táblának kellene ott még lennie:
Állj,elsőbbségadás kötelező!
Tehát,mind2 irány számára elsőbbséget kell adni.
1., 2., 3.
Nem létezhet ilyen, csak amit a negyedikben írok. Indokoltam is.
"Ha meg balra kanyarodik, akkor a tábla ellenére is a kanyarodási szabály szerint neked lenne elsőbbséged."
Azért ezt gondold át mégegyszer.
Meg azt írja, hogy a többi irányból nincs semmi. Bár elég bugyuta kérdés, de higyjük el neki. A kanyarodó főútvonalnak a másik két irányból lenne táblája.
8.!
Mondom, kieg tábla nélkül a keresztforgalomra vonatkozik, nem a szemből érkezőre.
Igen, a keresztforgalomra, ami lehet szemből érkező is.
Lásd (2) b)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!