Miert hajtanak az emberek a vasúti átjáró tilos jelzése ellenére a sínekre?
Szörnyű, hogy most már minden héten hallani ilyenről. És természetesen az esetek 99%-ában a vonat nyer. Nem tudják, hogy a vonat fékútja 1000-szer hosszabb mint a személyautójé? Másodpercek alatt ott van!!
Egyszerűen nem értem, hogy lehetnek ilyen felelőtlenek.
Szóval összefoglalva:
- nem észlelik a tilos jelzést
- észlelik, de nem veszik komolyan a veszélyt
"Aó, messze van még az, átallérek, há' egy öt másodperc sincsen!"
"Há' fog a f***om egy fél aórát itten állni, mer' a bakter leengedte a sorompót, hogy alhasson, néköm menni köll dógozni!"
"Te, mama, ment egyáltallába' ez a vilogó itten?"
"Úgy van a kresszbe, én tanútam, hogy ha egy vágány van, nem köll megááni, lehet mönni, csak több vágányúnál köll széjjelnézni"
Vagy nem akarja megvárni, amíg elmegy a vonat vagy tényleg nem veszi észre. Előbbinél az emberi türelmetlenség és hülyeség a kiváltó ok. Elnéz balra, elnéz jobbra, de mire elindul eltelik annyi idő, hogy pont odaér a vonat és az már nem fog tudni megállni. Utóbbinál pedig a figyelmetlenség vagy nem megfelelő tudatállapot.
Nem messze tőlünk, Kismaroson volt nem sokkal a Hableány baleset után egy vonatbaleset, amiben szintúgy Koreaiak haltak meg. Bérelt autóval elmentek egy helyre, majd visszafele a gps másik irányba hozta őket, ahol át kellett menni egy vasúti átjárón. Jött a vonat, villogott is pirosan a lámpa, de figyelmen kívül hagyták, és pont a vonat közepe kapta el a kocsit, így begyűrte alá/tolta magával több száz méteren keresztül, a többit meg kitalálhatjátok (senki nem élte túl). (ez a legszerencsétlenebb helyzet amúgy, így kb. 0 az esély a túlélésre. A "legjobb" az, amikor vagy a kocsi elejét vagy a végét kapja el a vonat és ütközéskor kihajítja valamelyik irányba a kocsit, így legalább nem fog rajtad átmenni a vonat és szétdarabolni). A hozzátartozók akik nem mentek velük azt mondták, hogy nem is ismerték ezt a fajta vasúti átjárót, ugyanis Koreában vagy a sín alatt vagy felett elviszik az autós forgalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!