Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért van ennyi figyelmetlen,...

Miért van ennyi figyelmetlen, öngyilkosjelölt vasúti átjárókban?

Figyelt kérdés

Újabban heti többször van autó+vonat találkozás, ha nézitek a mávinformot, embert meg napi szinten gázolnak (a gyalogosok között tudom, hogy nagy rész öngyilkos a statisztikák alapján), na DE akik autóval mennek neki a vonat oldalának hova gondolnak?

A legtöbben alap dolgokkal nincsenek tisztában pl. sötét fénysorompó jelentése.

2021. aug. 11. 18:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
97%
Sietnek, vagy csak már megszokták a rohanást + úgy gondolják hogy ők még át érnek a vonat előtt.
2021. aug. 11. 18:35
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul tetted fel a kérdést bástya. Mindenhol ott vannak ezek az állatok. Nem csak az átjárókban.
2021. aug. 11. 18:36
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

milyen választól éreznéd jól magad?

ha leírom, hogy azért, mert hülyék, akkor abbahagyod az ilyen kérdések kiírását?

mert akkor leírom: azért, mert hülyék

2021. aug. 11. 18:39
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg pont, hogy kevesebb a vasúti átjárós baleset (autó-vonat találkozás), legalábbis 10-15 évvel ezelőtt hetente-kéthetente volt egy komolyabb - halálos - autó elsodrás átjáróban. Mostanság nem hallani, kb. 2 havonta van egy olyan autó-vonat ütközés hogy meghal valaki. A többi az max kisebb koccanás. A hírekbe mindenesetre alig-alig kerülnek bele. A múlt hétvégén volt egy valahol Szabolcsban, de ott állítólag rosszul lett az autó vezetője menet közben, ezért csapódott neki az átjárón épp áthaladó "Interpicinek", amit sikeresen ki is siklasztott...

Ember gázolás az tényleg napi szinten van, ott gyakran célirányos öngyilkosságról van szó, és azért a vonatot választják, mert azzal biztosan sikerülni fog, néha van csak amikor 1-1 zenét hallgató, bedugott fülű fiatal nem hallja a vonatot, és nem is átjárón megy át...

2021. aug. 11. 18:42
 5/15 anonim ***** válasza:
91%

Gondolom a nagyobb részüket leköti a telefonja...

A nagy kérdés, hogy a máv miért nem kezdte már el az átjárók kiváltását, legalább a fontosabb vonalakon...

2021. aug. 11. 19:01
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Igazán jelentős növekedés nincsen, pl az első negyedévben 15 helyett 19 baleset volt útátjáróban. Ez rossz irány, de nem lóg ki jelentősen az elmúlt évekhez képest.

Gázolásból sincs sokkal több jelentve a KBSZ felé, ha pontosak a publikált eseménylogjaik.

Más kérdés, hogy te jóval informáltabb vagy most, mint néhány évvel ezelőtt, amikor egyszerűen nem jött ki MÁVINFORM közlemény a Facebookon , legfeljebb csak akkor láttad ezeket, ha direkt rákerestél nap mint nap a MÁV-csoport oldalain.

2021. aug. 11. 19:01
 7/15 anonim ***** válasza:
89%
Mert nem érzi át, hogy mekkora veszélyben lehet... engem már dudáltak le, mert lépésre lassítottam le előtte, amikor bizonytalannak éreztem az átkelést. Volt olyanban is részem, hogy több vágányú vasúti átjáró előtt lelassítottam 30-ra, majd mögöttem fékezett a szőke nő és még meg is tapsolt milyen ügyes vagyok, hiszen ő nem tudott rajta átrepülni 70-nel. A következőnél szépen visszalassítottam a jogszabály szerinti 5 km/h-ra majd megtapsoltam én is.
2021. aug. 11. 20:47
 8/15 anonim ***** válasza:
67%
Én 90-nel szoktam átrepülni rajta...
2021. aug. 11. 21:20
 9/15 A kérdező kommentje:
#6-os naja, a közleményesben lehet valami, de akkor is nehéz felfognom, hogy lehet egy vonat oldalának menni.
2021. aug. 11. 23:09
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a piroson is átmennek, a zebrán elütik a gyalogost és még sorolhatnánk... Nem a vezetésre figyelnek.
2021. aug. 11. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!