Miért van ennyi figyelmetlen, öngyilkosjelölt vasúti átjárókban?
Újabban heti többször van autó+vonat találkozás, ha nézitek a mávinformot, embert meg napi szinten gázolnak (a gyalogosok között tudom, hogy nagy rész öngyilkos a statisztikák alapján), na DE akik autóval mennek neki a vonat oldalának hova gondolnak?
A legtöbben alap dolgokkal nincsenek tisztában pl. sötét fénysorompó jelentése.
#7: Az odáig megvan, hogy a minimum sebesség 5km/ó, maximális nincs, csak embere válogatja az észszerű sebességhatárt?
2009 végéig így szól:
A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad. A közúti jármű vezetője köteles a jármű sebességét a vasúti átjáró előtt elhelyezett - 90., 91., 92. vagy 95. ábra szerint - veszélyt jelző táblánál lakott területen legfeljebb 30 km/órára, lakott területen kívül legfeljebb 40 km/órára csökkenteni, és a vasúti átjáróig ezzel a csökkentett sebességgel kell haladni.
A most érvényes szabályozás:
"A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad. A vasúti átjáró megközelítésekor, illetve a vasúti átjárón történő áthaladás során eleget kell tenni a vasúti átjáró biztosítására szolgáló közúti jelzéseknek." Magyarán sebességhatár előírható, de nincs általános érvényű megengedett legnagyobb sebesség.
Ettől függetlenül, van egy észszerű határ, ebben egyetértünk.
#12 az odáig meg van, hogy nem teljes sebességgel kéne áthaladni rajta és aki nem így teszi, annak nem mutogatni vagy rádudálni? Nehogy már megmagyarázd hogy akár 100 is megfelelő.
Te is csak az okoskodó majom vagy itt semmi más.
#13: Az odáig megvan, mit írtam a utolsó bekezdésben? Kedvedért idézem:
"Ettől függetlenül, van egy észszerű határ, ebben egyetértünk."
Tehát véleményed szerint, mert te rosszul tudod hogy max 5km/ó sebességgel áthajtani a szabályos, okoskodó majom vagyok, mert te nem jó tudod? Oké. :)
5 km/h az a minimum sebesség gyengébbek kedvéért.
Amelyik meg biztosított és működik is, ott nincs külön sebességhatár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!