Ha egy autós nem ad elsőbbséget egy másik autósnak és baleset történik, viszont az elsőbbségadás tábla nem látszik, mert teljesen körbenőtte / takarja egy fának a leveles lombja, akkor az kinek a felelőssége?
Itt szó sincs arról, hogy ne lenne tábla.
A kiírt kérdés arról szól, hogy az elsőbbségadásra kötelezett autós nem látja az ágak miatt.
Sőt, még arról sincs szó, hogy ágak a tábla mögött is lennének, tehát az elsőbbséggel rendelkező nem látja a tábla hátulját. Egyszerűen csak az van, hogy elölről nem látni a táblát a növényzet miatt. Ami azért elég gyakori helyzet a valóságban is.
#11: ha a másik olyan sebességgel jön, nem fogod észrevenni.
Én tükörjeges úton nem kaptam meg a jobbkezet, 2-ben gurultam alapjáraton, jött balról egy másik (egyirányúból), szintén nem túl gyorsan, mivel neki előtte végig macisajtos kereszteződések voltak, benézte, nyomtam a féket meg a dudát, láttam neki is mind a 4 kereke csúszik, meg nekem is, már csak ki kellett várni, hogy csattanjunk, felraktam a járdára, komikusan lassan történt az egész.
Na ugyanezt el lehet képzelni száraz úton úgy, hogy a másik 60-70-el jön, kicsit csúnyább végeredmény lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!