Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az alábbi helyzetben, baleset...

Az alábbi helyzetben, baleset esetén ki a hibás?

Figyelt kérdés

Van egy szállítmányozással foglalkozó olasz ismerősöm és egyben barátom is, aki a napokban elmondott nekem egy érdekes forgalmi helyzetet, amit ebben az országban tapasztalt és amiből majdnem baleset lett:

Sötétben, egy autópálya felüljárón a szemben lévő balra kanyarodó sáv elején egy autó eleje belógott az ő sávjába, aki a veszélyes helyzet miatt néhányat villantott neki a fényjelzéssel, aztán a másik elindult, neki vészfékezni kellett és majdnem összeütközött vele.

Én elmondtam neki, hogy nálunk a jármű világító- és jelzőberendezéseit senki nem arra használja, amire elvileg kellene, illetve, hogy a másik arra gondolhatott, hogy "beengedi". Erre azt a választ adta, hogy baromság és sehol nem találkozott vele Európában. Ezzel én is egyet értek.

Én is nagyon haragszom a szabálytalan kommunikáció végett, viszont ha összeütköztek volna, akkor ki lett volna a hibás? Én úgy gondolom, hogy a kanyarodó jármű.

2021. szept. 10. 17:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

"Ő nem tudta azt, hogy a fényjelzés itthon ki lett nevezve szabálytalanul elsőbbségről történő lemondásnak."

Az elsőbbségről történő lemondás nem szabálytalan, nem tudom, ezt honnan veszed.

"szerintem ilyen nincs, hogy az adott térségben mit jelent."

De van!!!

2021. szept. 11. 18:34
 12/14 anonim ***** válasza:

A villogás azt jelenti, hogy fényképeznek.

Na ezzel szoktam szivatni a sok telekjáróst amikor jönnek egymás után.

2021. szept. 11. 21:06
 13/14 anonim ***** válasza:
Tehát ha tényleg fotóznak akkor nem villogok, de ha nem fotóznak akkor villogok.
2021. szept. 11. 21:07
 14/14 anonim ***** válasza:
Hiába állítja bárki azt egy netes fórumon, hogy a villantásnak egységes jelentése kell, hogy legyen mindenhol, a helyzet az, hogy sokkal több helyen jelent "Vigyázz jövök!"-öt vagy "Engedj el!"-t, mint "Elengedlek"-et. Ezt tudni kell.
2021. szept. 12. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!