A vasúton miért megengedett az amatőr fotózás, videózás?
Nemrég vagyok mozdonyvezető, de már most feltűnt, hogy milyen sokan ácsorognak tilosban kamerával a kezükben. Olyan is volt, hogy csávó reggeltől estig kint állt a sínek között és kamerázta a tolató mozdonyokat. Ez nem tilos? Miért nem távolítják el őket? Ha agyonlapítom, mert nem vesz észre egyszer, akkor még én leszek börtönbe csukva, meg vesztem el az állásomat ugye.
Egyébként nem lenne baj, ha nem tilosban mászkálnának, de számomra ez döbbenetes amit itt a vasúton leművelnek. Munkatársak szerint ez rendben van, nem kell velük törődni

Amúgy pedig: a "standbeli" vasútfotósok konkrétan tudják, hova, és mikor szabad, illetve mikor nem szabad belépni, vagy ott tartózkodni.
Ha meg a vasútőrt hívod rájuk, akkor ők (mármint a fotósok) valószínűleg egy A/4-es pecsétes papírt vesznek elő, hogy ők ott és akkor jogosan tartózkodnak, vagy egy "piros" igazolványt, és még ők kérdik meg, hogy miért merészelik zaklatni. ;)
Ugyan nem vasutas vagyok, hanem buszos (ám a közút/vasút hobbi közt igen nagy átjárás van mindkét irányban), de én is eltűröm, hogy szórványosan fotózgatnak.
És igen, ahogy a #2 -es hozzászóló írja, ha normális stílusban jönnek oda, akkor a lehetőségekhez mérten a végállomáson bepózolom nekik a buszt.

A fotós akiről, akikről szó van azt tudod-e hogy egyáltalán magyar-e? Sok külföldi jár hozzánk nosztaligázni. Egyik osztrák haverom például azt szokta mondani, hogy tök jó, mert itt menetrend szerint mennek a nosztaliga vonatok :D
Szóval ha valakinek leordítod a haját akkor nem kizárt, hogy külföldre is eljuttatod a hírünket!
Ne feledd ha egy lepukkant Bobóval egy romos Eas kocsit tologatsz, akkor is a cégedet képviseled, illik ennek megfelelően viselkedni! :)

1. Szerintem valami VBO-s lehet a kérdező, csak elsőtelefnek álcázza magát. Most gyűjti az adatokat, hogy hova menjen legközelebb ellenőrizni! :D
2. Nagy baj van a felvételi eljárással és az oktatással... Ha már végzett kolléga vagy akkor hogy lehet, hogy gyakornokként nem találkoztál ezzel a "problémával"?
Egyébiránt és átnyergeltem a vasútfotózásról a repülőgép fotózásra. Sokkal normálisabbak ott az emberek és a többi spotter is.
Komolyan mondom ott is hagyom a vasutat úgy ahogy van.... elég volt 28 év!

Aki a sínek közt FOTÓZIK, és nem a tolató Bobó alá akar ugrani, az hidd el, online tudja a menetrendet, hacsak nem az emigen épp fennvan, és percre pontosan lát mindent. Feltételezem, hogy a normálisabbja még láthatósági mellényt is hord.
Nem öngyi, nem hülye -egyszerűen egy jól komponált fotót szeretne az adott gépről, vagonról, helyszínről, vagy mindegyikről együttvéve.

"hacsak nincs bennfentes informátora"
hagynék időt... :)
Az atomvonatot is előbb tudják mint a mozdonyvezető aki vezényelve van rá! :DDDD
Nézzél már be néhány vasútbarát - direkt nem mást írtam - csoportbe! Minden infót összeszednek és összeadják, mikor melyik vonalon hogyan van a kiszolgálás. Van aki fejből fújja a pályaszámokat melyik kocsik mentek x iparvágányra 1 hete be :D
Az élelmesebbjének meg rádiója is van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!