Ha 130-cal megyek az autópályán, miért villognak le, dudálnak?
Ez nem szabálytalan, törvénytelen?
Ha van videóm és jelentem a rendőrségen megbüntetik a barmát?
Autópályán IS jobbra tartás érvényes. Magyarán a belső sáv nem azért van amit sokan gondolnak, hogy a megengedett legnagyobb sebességgel közlekedő járművek ott folyamatosan haladhatnak, hanem az előzések megkönnyítése, torlódások elkerülése végett.
Ugyanis például bármikor jöhet egy megkülönböztető jelzést használó jármű vagy konvoj, rájuk nézve a 130-as sebességkorlát nem érvényes.
Egyetlen esetben megengedett folyamatosan használni, mégpedig ha a külső sáv(ok)on folyamatos a kocsisor, oda visszasorolni nem biztonságos.
"Gyorsan menni mindenki tud, az agyát használni és megoldani egy mindennapos szituációt azt kevesen. Hiszen a gáz taposásához nem kell agy, minden máshoz igen."
ez igy igaz. de a legtöbb balesetet inkább a lassú, reakció nélküliek okozzák, vagy akik nem használják a tükrőket... hidd el, pl a német autópályákon nincs annyi baleset, holott itt a belső sávban a 130cal sokan csak csemegéznek :) a 200 körüli tempó sem ritka, de az viszont itt is igaz, hogy a jobbratartás nekik sem nagyon megy...na ez is balesetveszélyes, ha tartósan a közèpső sávban halad valaki mondjuk 120szal, amikor a jobb sáv teljesen üres.
#22: a német autópályákon azért nincs annyi baleset, mert keményen büntetik a követési táv nem tartását.
Valamint baleset okozása esetén komoly büntetési tétel van.
És ako 130 felett ment a jelyszínelés szerint, ő automatikusan okozó lesz.
Szóval igazad van, nem a gyorshajtás maga okozza a balesetet, hanem az agresszív mindenkit leszaró magatartás
"a legtöbb balesetet inkább a lassú, reakció nélküliek okozzák"
Nem.
"Szóval igazad van, nem a gyorshajtás maga okozza a balesetet, hanem az agresszív mindenkit leszaró magatartás"
Ebben igazat duok adni.
Én mindig azt mondom, hogy van az "ésszel" gyorshajtás, amikor figyelsz és lassítasz is ha kell. Meg van az agyatlan gyorshajtás ami általában agresszivitással párosul.
Ráadásul ugyanaz az agresszív fog eléd kikanyarodni, vagy eléd vágni gyök kettővel , aki autópályán nagy tempónál letol az útról, mert neki tök mindegy a helyzet, az agyát nem használja, csak megy előre mindenkit leszarva.
#26: az országút azert neccesebb, ott bárhol felbukkanhat egy vad, a 180 az országútra orosz rulett.
De azzal nekem semmi bajom, ha valaki autopályán gyorshajt, amíg lelassít ha kell, és nem terrorizál másokat.
Ez olyan mint a járdán biciklizés, ok ok szabálytalan, de lehet biztonságosan is csinálni, meg teljesen agyatlanul parasztba.
Ahogy a boltból kilépő ember nem számít egy 20-30-al száguldó biciklisre, úgy az autópályán sávot váltótol sem várhatod el hogy a megengedett duplájával "haladni akaró" patkányt ne "tartsa fel", szóval inkább szoruljon be 90-el a kamion mögé ő...
#27 Na igen, kicsit extrém volt, de ott sem a 120 a baj, hanem ha nem vagy képes megvárni az előzés adottságát.
A járdán kerékpározás a másik. Nagyon ritkán megyek járdán (tényleg csak ha nagyon muszáj, akkor is a lehető legrövidebb ideig), de akkor is nagyon maximum 15-tel (kivéve, ha a puszta közepén van, úgy más a helyzet), vagy kevesebbel. Nevetséges, hogy a belvárosban egy intézményből kilépve még nekem kelljen vigyázni, nehogy valaki 30-cal átmenjen rajtam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!