Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha 130-cal megyek az autópályá...

Ha 130-cal megyek az autópályán, miért villognak le, dudálnak?

Figyelt kérdés

Ez nem szabálytalan, törvénytelen?

Ha van videóm és jelentem a rendőrségen megbüntetik a barmát?

2021. aug. 5. 12:14
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
60%

Mert feltartod őket. A KRESZ nem tesz különbséget szabályos és szabálytalan között, mert rád ugyanúgy vonatkozik a jobbra tartás.

Persze amikor előzöl és közben levillog, az undorító.

2021. aug. 5. 12:50
 12/50 anonim ***** válasza:
51%

lakott területen kívül a rövid duda vagy villogás előzési szándékot jelez, csak van pár ostoba tróger paraszt, mint például te, aki személyeskedésnek veszi és akkora ügyet csinál belőle, hogy idejöjjön kiönteni a bánatát

hozzáteszem: villogni/dudálni a szabályos művelet, míg jobbról előzni lenne a szabálytalan

az okos ember tud magától is normálisan közlekedni, de neked azért elmagyarázom: ha nem előzöl aktívan, vagy nem alakult ki párhuzamos közlekedés, akkor a külső sávban a helyed, főleg ha valaki szabályosan *jelez* neked, hogy meg szeretne előzni

hogy ő gyorsabban hajt a sebességhatárnál, ahhoz neked semmi közöd

hozzáteszem amikor a te órád 130-at mutat, akkor te kb 120 körül mész valójában

2021. aug. 5. 12:56
 13/50 anonim ***** válasza:
92%

Két opció van:

1. Ha azért vagy a belső sávban, mert a szélső foglalt és épp előzöl, akkor az a bunkó, aki ledudál

2. Ha a szélsősáv melletted üres, akkor te vagy a bunkó.

2021. aug. 5. 13:11
 14/50 anonim ***** válasza:
70%

A jobbratartás fogalmával itt sok sötét nincs tisztában.

Azt jeleni, HA VAN HELY, akkor ki kell sorolnod a külsőbe.

Igen, akkor is ha 180-al mész (bár ilyet még nem láttam).

Ha valaki a belsőben 120-al előzi a 90-el haladó kamionsort, akkor köteles vagy a megfelelő KÖVETÉSI TÁVOLSÁG betartásával megvárni, míg ő befejezi az előzést.

2021. aug. 5. 14:01
 15/50 anonim ***** válasza:
76%

"mert rád ugyanúgy vonatkozik a jobbra tartás"

Tegyük hozzá, hogy sajnos a legtöbben csak a "takarodj előlem" szabályokat ismerik és azt elfelejtik, hogy ő rájuk is vonatkoznak a szabályok.

Többek között, hogy tilos zavarni a másik felet, tilos veszélyeztetni (utóbbi bűncselekmény), köteles segíteni a forgalmat, köteles felvenni a forgalom ritmusát (hiszen ez nem csak a lassúakra igaz).

2021. aug. 5. 14:42
 16/50 anonim ***** válasza:
92%

Ettől függetlenül amondó vagyok, hogy illik dinamikusan és segítőkészen közlekedni.

Én alapvetően két dolgot alkalmazom:

Ha látom, hogy nagyon jön, akkor eleve nem megyek ki elé, megvárom míg elmegy, ha 10 autó akkor 10 megy el és utána kényelmesen kisorolok.

Másik, hogy ha látom, hogy jönnek, akkor előre felgyorsítok és úgy előzök. Általában elég 140-re gyorsítani, onnantól a másik látja, hogy segíted és lenyugszik. Nekem sokszor még meg is köszönték vészvillogót villantva.

Nyilván vannak akiknek szimplán nincs agya, ezekkel nem lehet mit kezdeni. Aki 5 km távolságról már úgy nyomja a távolságit, mintha lézer lenne és eltűnnének tőle a többiek.

És ha látja, hogy ki fognak jönni elé akkor rögtön lekapcsol az agya, úgy érzi, hogy megsértették, és szándékos gyorsítással csak azért is rád fog mászni, mert hogy képzeled,hogy megsérted az utak királyát.

Az ilyet mondjuk szerintem is illene kivenni a forgalomból.

2021. aug. 5. 14:49
 17/50 anonim ***** válasza:
79%
#16-ost kiegészítve, ha másért nem is, a saját biztonságod érdekében jobb ha minél előbb magad előtt tudod az "izgága népséget".
2021. aug. 5. 16:15
 18/50 anonim ***** válasza:
32%

Aki ilyen kérdést kiír, annak nem is szabadna autópályán menni... Én nem megyek és soha nem is mentem annyival hacsak a forgalom nem vitt annyival.

Mi van azokkal a SZABÁLYOS 130-asokkal, akik nagyban pofáznak útközben, akik a telefont nyomkodják, a fedélzeti számítógéppel babrálnak, olvasnak közben, vagyis úgy konkrétan mindent csinálnak, csak nem a vezetéssel foglalkoznak? Ezeket látom nap, mint nap, úgyhogy köszönöm szépen én ezektől a szabályos állampolgároktól nem akarok megdögleni. Feltételezem te sem vagy különb csak jössz a hülye indexeddel és az életed árán is besorolsz...

Tarts jobbra, ugyanakkor ha valaki rád villant, akkor előzési szándékot jelez. Ha összefüggő járműoszlopban teszi ahonnan lehetetlen a sávváltás, akkor meg le kell sz*rni.

Akik mennek azok általában tudnak is vezetni, csupán a szerencsétlenek bújnak ilyen kérdések mögé azért, hogy megkapják a napi nyugtatót.

2021. aug. 5. 20:08
 19/50 anonim ***** válasza:
71%

"Akik mennek azok általában tudnak is vezetni"

Igen ezert okoznak redszeresen ilyenek balesetet, merő menne, aztán csak összetolja a 3-4 kocsit maga előtt mikor egy hasoló gyökér bevágásától vagy épp büntetőfékezésétől mindenki fékezni kényszerül egy nagyot.

2021. aug. 5. 20:17
 20/50 anonim ***** válasza:
83%

"Akik mennek azok általában tudnak is vezetni"

Aha...

Gyorsan menni mindenki tud, az agyát használni és megoldani egy mindennapos szituációt azt kevesen. Hiszen a gáz taposásához nem kell agy, minden máshoz igen.

2021. aug. 5. 20:41
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!