3 eve van jogsim, azota vezetek, de csak ilyen munkahely-otthon-bevasarlas tengelyen, napi par km-t. Sem pesten, sem autopalyan nem voltam még, jovoheten viszont mennem kell mindketton es rettegek. Amugy is ruhellek vezetni. Jótanacsok?
èletem első egyedüli vezetèsèn 3 strokot 4 agyvèrzèst ès megszültem ès szülès után ikreim lettek.
GPS: pl waze, ami mutatja mikor melyik sávot kell használnod.
Ne válts azonnal sávot... itt vannak melletted, ha vakon váltasz sávot, baleset lesz... picit vigyen a forgalom, de ne az határozza meg a sebessèged. pl 60 as tábla, menj 70 nel ha nincs torlódás, főkèpp egy sávoson.De ha nem èrzed biztonságosnak akkor legyen 50...
belvárost kerüld el... minden nap elesik.Emiatt ne nosszankodj...
fő felújjítás:Rakpart, váci, Blaha.
Bajcsi (5ker nyugati) figyelj a buszsávra.Ha elsőnek vagy ott szivatós tud lenni jobbra kanyarnál,mert valahol 2 buszsávon is át kell menned.
Legyèl kiszámítható, figyelmes, ès előzèkeny.
Ha látod enged be a másikat, ha beengednek köszönd meg.
kb ennyi...
Sok sikert, kellemes utat, vigyázz magadra, mindenkit hazavárnak...
#22est folytatva...
Mellesleg tudom, hogy tilos de ha mégsem tud valaki besorolni nem kell pánikba esni, nyugodtan folytatni lehet az utat a leállósávon. Valamikor ez még szabályos is volt.
Inkább szegj meg egy ilyen kisebb szabályt, minthogy ijedtedbe fékre taposs és valaki hátulról beléd menjen.
Nekem volt hasonló esetem. Először fóbia szinten féltem, mára meg már olyan lett átmenni pesten, mint lemenni a boltba tejért.
Az autópályánál a fel és lehajtás a lényeg, a kettő közt csak mész egyenesen.
Valószínűleg olyan vad előzgetésekbe nem fogsz kezdeni, de az sem állapot, ha 80-al kíséred a kamionokat. Nem kell félni az előzéstől, használd sűrűn a tükröt és a gázpedált, mert arra való. 130-as szakaszon 150-től jön csak a csekk, szóval ezen ne izgulj. Kerüld a hirtelen fékezéseket és kormány mozdulatokat és tarts megfelelő távolságot (a túl nagy távolság sem egészséges, mert akkor simán bevágnak eléd)
Budapest sem vészes, villamost a forgalmasabb részeken szinte csak lámpával irányított kereszteződésben találsz. A waze a legjobb dolog a célra. Kövesd az utasításait és vedd fel a forgalom ritmusát.
Annyi, hogy ha nem kell kapkodni, akkor érdemes egy picit előre gondolkodni és a látott térkép, vagy következő instrukció alapján egyből a jó sávba kerülni. Számomra a budapesti forgalom meglehetősen toleráns, bármennyire is látszik az ellenkezője. Jelzed előre a sávváltási szándékot, lassítasz és nézed a tükröt, elég hamar beengednek, ha nem az utolsó pillanatba teszed.
Ha már megkaptad a címet akkor indulás előtt én megnézném a streetviewen, hogy hol kell megállni vagy parkolni, mert akkor azt sem kell improvizálni.
Ami viszont fő szabály, NE KAPKODJ.
Én is néztem már be autópálya lehajtót, vagy rossz sávban kötöttem ki és nem arra mentem, amerre kellett volna. Ilyen esetben felejtsd el a hősködést, mert nem történt semmi. A waze rövid időn belül fel fogja ismerni, hogy mi történt és már egyből az új helyzetet veszi figyelembe.
Általában csak néhány perc veszteség az életedből, de nem ér meg annyit, hogy hirtelen rossz döntést hozz.
Bocs. A válaszokat olvasva gyanússá vált, hogy átugrottam valamit és tényleg.
Szóval. Autópálya az egy gyorsforgalmi út, csak fizetni kell érte, gyorsabban haladhatsz rajta és terjedelmesebb. Ennyi a különbség. Ha környezetedben nincs is gyorsforgalmi út, oktatáson biztosan voltatok egyen. Egyébként egészen Bp.-ig dög unalom lesz a pálya, szerényebb tempóval haladva nagyjából csak a kamionok fogsz ki-be sávot váltani. A körgyűrűnél szokott összetorlódni a forgalom, de ott eleve sebességkorlátozás van érvényben, csak arra kell figyelni, hogy a jó sávba sorolj be a továbbhaladáshoz. A forgalom nem gondolom, hogy problémát fog okozni, türelmesnek kell lenni és kész.
:D
De a legfontosabb, hogy itt vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!