3 eve van jogsim, azota vezetek, de csak ilyen munkahely-otthon-bevasarlas tengelyen, napi par km-t. Sem pesten, sem autopalyan nem voltam még, jovoheten viszont mennem kell mindketton es rettegek. Amugy is ruhellek vezetni. Jótanacsok?
Amúgy szerintem erősen túlmisztifikált dolog az autópálya meg a Pesti közlekedés.
Nyilván vannak olyan dolgok amik nem egyszerűek, de alapvetően van GPS az irányt mutat bárhova. És elég jól visz a forgalom is. Kezdő vezetők akik kikerülnek és rögtön Pesten kezdenek vezetni azok is túlélik valahogy.
Az autópálya meg a világ legegyszerűbb dolga. Hiszen csomó mindenre nem kell figyelni. Nagyjából csak beállsz az előtted haladók tempójár és figyelsz hogy legyen követési távolság.
Előzésnél meg szimplán ki kell várni amíg nem jön senki és akkor el lehet menni belsőben, ha bizonytalan az ember.
Egyébként szerintem is a Waze a legjobb.
Ezekkel a túlárazott gépezetekkel amit fel lehet szerelni szarra se mentem, mindenhova vitt, csak oda nem ahova kellett volna.
Mióta Wazet használok perfekt. Figyelmeztet mindenre és ha útlezárás van azonnal tervezi a leggyorsabb kerülőt.
Csak Waze…nekem meg nincs autóm, csak egy Rolls Royce-om.
A Waze a létező legjobb, főleg Pesten: még azt is mutatja/mondja (utóbbit csak akkor, ha beállítod a Lotti nevű hangot), hogy melyik sávból kell kanyarodni és még az út/utca nevét is mondja. Még a dugókat is elkerülteti veled.
Ja, meg 1-2 percért bevisz a szűk fekvőrendőrös, jobbkezes utcákba, hogy aztán egy stop táblánál balra fordítson a 6 sávos főúton.
Meg a másik kedvencem, amikor meg akar fordítani és nem azt mondja, hogy fordulj meg ahol tudsz, hanem elvisz az 5 km-rel arrébb lévő zsákutcához megfordítani.
#19 Helyzetedet könnyíti meg. Szabályosan fordít meg ilyenkor. Nyilván meglehet szabálytalanul is, csak nehogy egy civil gépjárműs fakabát épp arra járjon.
Mikor nyaralni mentem Nyíregyházáról a Balatonra akkor is bevitt a belvárosba Pestre, olyan szűk egykezes utcákba vitt be ahol még soha sem jártam, viszont minden dugót elkerültetett, sehol nem álltam fél percnél többet és pikk-pakk keresztülcsaptam Pesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!